Η Google κατηγορείται (και πάλι) πως εκμεταλλεύεται την ηγετική θέση της

Νομικά… τρεχάματα “σε δυο μέτωπα” φαίνεται πως θα αντιμετωπίσει η Google στο κοντινό μέλλον, αφού τόσο Αμερική όσο και Ευρώπη ελέγχουν κατά πόσο “θάβει” τους ανταγωνιστές της μέσα από τις δικές της, κυρίαρχες στο χώρο τους, λύσεις.

Από τη μια βρίσκεται η Federal Trade Commission, που οι New York Times αναφέρουμ πως ετοιμάζει μια πρόταση προς την κυβέρνηση των Η.Π.Α. να μηνύσει τη Google, λόγω του ότι εκμεταλλεύεται τα πρωτεία της μηχανής αναζήτησης της για να προβάλλει μέσω αυτής τα δικά της προϊόντα και να “θάψει” αυτά των ανταγωνιστών της.

Από την άλλη, και ο Joaquin Almunia, αντοπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Commission, ανέφερε ουσιαστικά πως υπάρχουν και προς… “τα μέρη μας” (δηλαδή, εις τας Ευρώπας) ανησυχίες ακριβώς για το ίδιο θέμα, με αποτέλεσμα μάλλον να δούμε και “απο εδώ” παραπλήσιες κινήσεις.

Source:

The New York Times reports that the Federal Trade Commission is preparing a recommendation that the government sue Google for abusing its position as the dominant search engine.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.