Διαθέσιμο το Skype 6 για Windows και Mac

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση 6 της δημοφιλέστερης εφαρμογής φωνητικής επικοινωνίας, του Skype. Για την ώρα, μόνο για Windows και Mac OS X.

Οι εκδοχές Windows-Mac έχουν κάποιες διαφορές και δεν μοιράζονται ακριβώς το ίδιο σετ δυνατοτήτων, με αυτή των Windows να κερδίζει περισσότερο τις εντυπώσεις. Βασικό χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης, η στροφή της προς το “social”, αφού τώρα πια δεν αντιμετωπίζει τον εαυτό της με τη λογική της αποκλειστικά ξεχωριστής υπηρεσίας, αλλά “ενός ακόμη εργαλείου για το σύγχρονο χρήστη”. Και ναι, αυτό σημαίνει πως μπορεί, πια, κανείς, να χρησιμοποιεί το Skype “κάνοντας login” στην υπηρεσία όχι μόνο με λογαριασμό που έχει δημιουργήσει σε αυτήν, αλλά, αν το επιθυμεί, και με τους λογαριασμούς που έχει στο Facebook και τις online υπηρεσίες της Microsoft.

Παράλληλα, η υπηρεσία “παίζει μπάλα” και με τον Windows Live Messenger, το Outlook και το Hotmail, παρέχοντας μια “γενική” λύση διαχείρισης των περισσότερων “streams επικοινωνίας” του χρήστη. Ναι, το Skype προσπαθεί να μετατραπεί “σε αυτό στο οποίο θα καταφεύγουμε όταν θέλουμε να επικοινωνήσουμε με άλλους – γενικώς και αορίστως”.

Στην περίπτωση των Mac, βασικότερο νέο χαρακτηριστικό, η υποστήριξη υψηλών αναλύσεων για τις νέες οθόνες Retina, που κάνουν την εφαρμογή να φαίνεται πιο “καθαρή” και καλαίσθητη.

Κατά τα άλλα, είναι… εμ… Το ίδιο Skype που γνωρίζαμε και αγαπάμε, και μάλλον οι περισσότεροι θα αγνοήσουν επιδεικτικά κάθε νέο χαρακτηριστικό του, συνεχίζοντας να το χρησιμοποιούν όπως έκαναν και παλαιότερα: ως “το ψηφιακό τηλέφωνο τους”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.