True Skin: ό,τι κοντινότερο σε κινηματογραφικό Deus Ex

Μια εξαιρετική mini ταινία επιστημονικής φαντασίας μπορεί να μην το δηλώνει, αλλά μοιάζει σχεδόν ολοκληρωτικά βασισμένη στο σύμπαν της εκπληκτικής σειράς Deus Ex!

Η σειρά των Deus Ex μας έχει παρουσιάσει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδοχές του μέλλοντος μας, με επίκεντρο της θεματολογίας του τις… “αναβαθμίσεις” που ίσως βρεθούμε να κάνουμε στο σώμα μας, ίσως και μέσα σε… μονοψήφιο αριθμό ετών. Για δες που το ίδιο ακριβώς θέμα αποτελεί τη σεναριακή βάση του True Skin, μιας mini ταινίας από τον Stephan Zlotescu, που αφού γνώρισε τεράστια επιτυχία στο Internet, λέγεται πως ήδη άρχισε να “ψήνεται” για μια μεγάλη κινηματογραφική μεταφορά!

Το True Skin – που μπορείτε να δείτε παρακάτω – παρουσιάζει λοιπόν έναν σχεδόν πανομοιότυπο κόσμο με τη σειρά Deus Ex, όπου το σώμα μας έχει αποκτήσει τη λογική των… PCs, και το “must” της εποχής δεν είναι ένα walkman, ένα iPod, ένα smartphone ή κάποιο άλλο gadget, αλλά η τελευταία… “επέκταση” για το ίδιο το κορμί μας. Τα πάντα μπορούν να αναβαθμιστούν με μηχανικά αντίστοιχα και κανένας δεν θέλει να είναι “καθαρά βιολογικός”. Καλύτερα, όμως, να δείτε το ίδιο το ταινιάκι:

Ody's thoughts

Και αφού περάσει η πρώτη… “οπτική πόρωση” με το τι είδε κανείς στο βιντεάκι, και αρχίσει η αποδόμηση του, αρχίζουν τα δυσάρεστα: το ότι ο Stephan Zlotescu εργαζόταν μέχρι σήμερα στο χώρο των ειδικών εφέ είναι ορατό. Το ίδιο ορατό, όμως, είναι και πως δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά με το σενάριο, ενώ έχω και αμφιβολίες για τις ικανότητες του στη σκηνοθεσία. Ο λόγος;

Αν ξαναπατήσετε το play και παρατηρήσετε αντικειμενικά το “τι βλέπετε”, αφαιρώντας τα όποια εφέ, θα συνειδητοποιήσετε πως πρόκειται για άσχετες σκηνές που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γυρίσει ο σκηνοθέτης μαζί με τον συνεργάτη-φίλο-κολλητό cameraman του στις διακοπές τους. Στη συνέχεια, τις πέρασαν από ένα Final Cut, τις ένωσαν σεναριακά όπως-όπως “κλέβοντας” μια ιδέα από ένα παιχνίδι ή μεταλλάσσοντας ένα κομματάκι της ιστορίας του Neuromancer, έχωσαν εφέ όπου μπορούσαν (προσέξτε πως τα εφέ είναι σχεδόν παντού “πρόσθετα”, “επικαλύψεις της εικόνας” και καμία σκηνή δεν έχει γυριστεί “ώστε να μπει εφέ σε ένα σημείο”) και… Πάπαλα: ιδού ένα νέο cyberpunk έπος!

Ο χώρος του cyberpunk έχει αγνοηθεί επιδεικτικά από το Hollywood και οι εκπρόσωποι του στο χώρο του κινηματογράφου μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πάνω που είχαμε την επιτυχία του Matrix και θεωρήσαμε πως θα βλέπαμε μια στροφή προς το είδος, μείναμε… στα δυο sequels του Matrix. Και έτσι, είναι πραγματικά αστείο το πώς “διψάμε” τόσο για ταινίες του είδους ώστε το αν-είχαμε-δει-και-περισσότερες-ταινίες-του-είδους-θα-γελούσαμε-μαζί-του True Skin μας φαίνεται ως μάννα εξ’ ουρανού!

Source:

While there will always be exceptions, few execs at big studios are looking to make new talent discoveries based on storytelling prowess. They’re looking for people who can make expensive-looking features for relatively little money — and whose salaries will be low as well.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.