The Avengers: το… ειλικρινές trailer

Αντικειμενικά, το Avengers δεν ήταν και τόσο καλό – και ιδού το “ειλικρινές” trailer που εξηγεί το “γιατί”!

Ody's thoughts

Να προσθέσω πως η ταινία, τελικά, κατέληξε να με απογοητεύσει για πολλούς και διάφορους λόγους – κάποιοι από τους οποίους δεν αναφέρονται καν στο trailer. Π.χ. βαρέθηκα να βλέπω τον Robert Downy Jr. σε πλάνο “μέσα από το κράνος του Iron Man” και… μόνο! “Έξω” από τη στολή βρέθηκε μόνο σε δυο σκηνές, στις οποίες είχε ένα ύφος “άντε, να τελειώνουμε με το γύρισμα, γιατί είμαι εδώ χωρίς να το θέλω μόνο και μόνο γιατί το επιβάλει το συμβόλαιο μου”. Η Black Widow παρουσιάστηκε σε στυλ “δεν κάνω τίποτα αλλά είμαι γκόμενα και αυτό αρκεί”, ο Hawkeye πάσχιζε να αποδείξει πως δεν είναι άχρηστος ανάμεσα σε ένα τσούρμο ατόμων που μπορούσαν ανά πάσα στιγμή με μια σφαλιάρα να τον κάνουν αλοιφή, κ.λπ. κ.λπ. “Ταινία της χρονιάς”, κατά τα άλλα, έτσι;

Source:

]The Avengers was the big nerd movie of the summer and had the Hollywood hype machine in overdrive for months in advance of its release. Criticism was mostly squashed, but this trailer gives a preview with a new voice-over that makes pretty legitimate points. Announcer guy doesn’t hold back, so be prepared.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • Θα συμφωνήσω απόλυτα με τις σκέψεις σου. Να προσθέσω ότι (αν και το λέει στο trailer) ο Captain Boredom-Useless-America δεν είχε κανένα λόγο να βρεθεί στην ταινία. Είναι σαν να έβαζαν τους αστυνομικούς να κάνουν τους ήρωες ενάντια στους aliens… Δεν έχεις cool δυνάμεις, δε ξέρεις να υποκρίνεσαι αρκετά καλά το ρόλο σου, go home captain. Go home. Η… Leather Boobs δεν είχε θέση επίσης, αλλά… ποιον κοροϊδεύουμε; Είναι η αγαπημένη Johanson! Αυτό αρκεί.  Η μόνες σκηνές που άξιζαν πραγματικά από την ταινία, ήταν όταν ο Hulk έδερνε κόσμο και έσπαγε τη μισή πόλη με μια σφαλιάρα. Αυτός ο τυπάρας είναι τόσο επικός όταν βαράει που ξέχασα όλα τα λάθη της ταινίας την πρώτη φορά που την είδα. Γκο Χουλκ!

 • ducklord

   Το αστείο είναι πως σε όλους άρεσε ο Hulk που αντικειμενικά δεν είχε σχεδόν καμία σχέση με τον Hulk που γνωρίσαμε στα comics. Όπως σχολιάζουν και στο βιντεάκι, “έλεγχε το θυμό του”;! Μα, τότε, ο ίδιος ο σεναριακός πυρήνας των comics είναι άκυρος!

  …και αφού “σε προβληματίσει” αυτό, με την πρώτη κινηματογραφική “φάπα” του Hulk το ξεχνάς και ορμάς στο pop-corn. Αν δεν ήταν αυτός, η ταινία θα θύμιζε… Αγγελόπουλο! “Ω, με παγιδεύσατε σαν καναρίνι σε μια γυάλινη μεν, δεν-σπάει-με-τίποτα δε φυλακή! Και τώρα θα…”… “Hulk? Smash!” :-D

 • Άρεσε γιατί μέσα σε όλη την ακυρότητα και την βαρεμάρα τις ταινίας μέχρι να φτάσουμε στο “Hulk Smash!” (ανατσουτσουριάζω ακόμα και μετά από 45 επαναλήψεις της σκηνής), ο αγαπημένος Hulk έδωσε λίγο epicness στο όλο θέμα. Αυτή η φράση ήταν ότι καλύτερο έχει πει ο νεανίας (;) με το κολάν που έχει και… hoodie (ο John Galliano τη σχεδίασε τη στολή, είμαι σίγουρος!) από τη στιγμή της λανθασμένης σύλληψής του ως σούπερ ήρωας. Btw, thanks για το honest trailer, δεν είχα γνώση για την ύπαρξή τους στο γιουτουμπέ. Τα είδα και τα υπόλοιπα και έλιωσα στο γέλιο!

 • Sadshadow

  η Black Widow δεν κάνει τίποτα? μάλλον άλλη ταινία είδα εγώ… στο τέλος μάλιστα αυτή είναι που κλείνει την πύλη και σώζει την πόλη …. 

 • ducklord

  Ναι, αλλά τόσο το “τι κάνει” όσο και το “πως το κάνει” είναι… Να στο θέσω αλλιώς: δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν πως ο Bruce Lee θα μπορούσε να κερδίσει έναν… τυρανόσαυρο! Είπαμε, “suspension of disbelief”, αλλά η τύπισσα στην ταινία είναι απλά “μια γρήγορη κοπέλα που ξέρει πολεμικές τέχνες”. Ούτε ακτίνες από τα χέρια πετάει, ούτε πολυβόλα στους ώμους έχει. Μέσα σε όλο το μπάχαλο μιας εισβολής εξωγήινων, ένας μεταλλαγμένος πράσινος όγκος από μύες και ένας πλούσιος με μια πανοπλία με θα-την-έλεγες-και-εξωγήινη τεχνολογία φαίνονται να έχουν πιο “ρεαλιστικές πιθανότητες” (όσο αυτό είναι δυνατόν, έχοντας κατά νου πως μιλάμε για υπερήρωες) σε σχέση με μια Ρωσίδα καρατέκα και έναν μάστορα της τοξοβολίας.

  Είπαμε ρε παιδί μου, “φανταστική περιπέτεια”, αλλά όταν ο αντίπαλος έχει τη Χ δύναμη, θέλεις και ο πρωταγωνιστής που θα του πάει κόντρα να έχει αντίστοιχη Ψ δύναμη για να φανεί κάπως πειστική η όλη υπόθεση. Όχι απλά “να φαίνονται ωραία τα οπίσθια του μέσα σε σφιχτό λάτεξ”.

  Δεν ήταν “Avengers” αυτό, το “περιμένουμε τον Hulk να δείρει τους αντίπαλους όσο εμείς πλακωνόμαστε μεταξύ μας ενώ φαινόμαστε όμορφοι” ήταν!

 •  Αυτό ακριβώς. Η τριάδα Black Widow – Καπετάν Αμέρικα – Τοξοβόλος, είχαν τόση θέση στη ταινία, όση θα είχε και ο Ten Ten με τον Μηλού! Την αγαπημένη Scarlett την έβαλαν να κλείσει την πύλη για να δείξουν ότι κάτι έκανε. Για τον ίδιο λόγο δηλαδή που έβαλαν τον Καπετάν να δίνει οδηγίες… φακ!