Reboot, τελικά, το νέο Ghostbusters;!

Σε συνέντευξη του με το Collider ο Ivan Reitman έδειξε απογοητευμένος από την μέχρι τώρα πορεία του τρίτου Ghostbusters και ανέφερε πως ίσως δούμε ολοκληρωτικό reboot του.

Οι μέχρι τώρα προσπάθειες για ένα τρίτο Ghostbusters έχουν στεφθεί με ολοκληρωτική αποτυχία, και ένας από τους βασικούς υπεύθυνους για αυτό τυγχάνει ο Bill Murray. Μπορεί να είναι ένας πολύ αστείος άνθρωπος, εξαιρετικός στους ρόλους του και αιτία που έχουμε… κοπεί στα γέλια ουκ ολίγες φορές, μπορεί να αποτέλεσε το βασικό πρωταγωνιστή των δυο πρώτων Ghostbusters, “κλέβοντας την παράσταση” από τους συμπρωταγωνιστές του, αλλά είναι, επίσης, ο άνθρωπος που το έχει παρακάνει με τα “θα παίξω – δεν θα παίξω”, “θέλω – δεν θέλω” όσον αφορά σε μια νέα ταινία της σειράς.

Και το χειρότερο είναι πως περιστασιακά… κάνει πλάκα με το όλο θέμα, δίχως να δείχνει πως το έχει αντιμετωπίσει στα σοβαρά, ουσιαστικά “δουλεύοντας” τόσο εμάς όσο και τους συνεργάτες του: πότε εμφανίζεται ντυμένος με τη στολή των Ghostbusters “γιατί έτσι” – παράλληλα δηλώνοντας πως δεν θέλει να παίξει στην τρίτη ταινία γιατί δεν θα είναι καλή, πότε αφήνει να εννοηθεί πως “θα παίξει αν υπάρχει καλό σενάριο” και μετά, με δυο-τρία νέα σενάρια να έχουν περάσει από τα χέρια του, λέει πως “κανένα δεν είναι αρκετά καλό” κ.λπ. Ναι, μπορεί να έχει δίκιο, αλλά με την ίδια λογική, και το Men In Black 3 δεν ήταν κανένα κινηματογραφικό αριστούργημα – αλλά το είδαμε, και την είχε την πλακίτσα του.

Αφού, λοιπόν, από ό,τι φαίνεται, ο ίδιος δεν θέλει να χωνέψει πως μια τρίτη συνέχεια δεν θα ήταν δα και ο… Πολίτης Κέην, ο Ivan Reitman, ίσως ο βασικότερος “της παρέας” των πρώτων δυο Ghostbusters, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Collider πως ναι, συνεχίζει η προσπάθεια για το Ghostbusters 3, αλλά ίσως ξεχάσουν ό,τι είχαν κάνει μέχρι σήμερα και μας δώσουν ένα ολοκληρωτικό reboot της σειράς. Πλήρες. Με άλλους ηθοποιούς. Με παραπλήσιο σενάριο που όμως δεν θα “δένει”, υποχρεωτικά, με τα προηγούμενα. Και, αν το καλοσκεφτεί κανείς, δεν έχει και άδικο.

Όπως είπε και ο Bill Murray, “κανείς δεν θέλει να δει τρεις ηλικιωμένους να τρέχουν πέρα-δώθε κάνοντας πως κυνηγούν φαντάσματα” – ξεχνώντας, όμως, πως ως ένα σημείο ο ίδιος είναι υπεύθυνος για αυτό, αφού με τις δικές του συνεχείς αναβολές και ακυρώσεις… γεράσαμε τόσο εμείς, όσο και οι συμπρωταγωνιστές του, αλλά και ο ίδιος. Συνειδητοποιημένος, κατά πώς φαίνεται, και ο Reitman, μοιάζει να έχει υϊοθετήσει τη στάση “δεν πάει άλλο – και άντε παράτα μας ρε Bill”, αφού ένα τρίτο Ghostbusters παραμένει τόσο δικό του όνειρο, όσο και του Dan Aykroyd (που έχει κάνει χίλιες προσπάθειες μέχρι σήμερα να επαναφέρει τη σειρά στο προσκήνιο).

Έτσι, η σεναριακή ιδέα πως “οι παλιοί Ghostbusters θα περνούσαν τη σκυτάλη σε μια νέα γενιά – σε νεότερους πρωταγωνιστές” που “έπαιζε” για μια τρίτη ταινία, ίσως μεταλλαχθεί, και δούμε απευθείας “τη νέα γενιά” δίχως “οι παλιοί” να κάνουν καν ένα πέρασμα από αυτήν.

Θα είναι το Ghostbusters που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε; Όχι. Θα είναι το ίδιο χαρισματικοί οι νέοι ηθοποιοί, αν και όταν υλοποιηθεί το project; Κανείς δεν το γνωρίζει – ακόμη. Θα είναι, όμως, μια υπαρκτή ταινία, και όχι ο “αέρας” που περιμένουμε εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.

Ευχαριστούμε Bill.

Source:

After all the “will they, won’t they” drama surrounding a third Ghostbusters film, it sounds like Ivan Reitman may just call the whole thing off and start from scratch.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.