Πάμε καλά; Έρχονται ταινίες Action Man (ok), Monopoly (ε;!) και Hungry Hippos (!!!)

Μετά το Μπατουρουσίπου (το Battleship, ντε!), η Hasbro συνεχίζει την “κινηματογραφοποίηση” των δημοφιλέστερων παιχνιδιών της, με τις πλέον… άτοπες μεταφορές που θα περίμενε κανείς.

Για ακόμη μια φορά η Hasbro θέλει να εκμεταλλευτεί τα δημοφιλέστερα παιχνίδια της από… κινηματογραφικής άποψης και να επαναλάβει την επιτυχία των Transformers. Έτσι, αγνοεί επιδεικτικά το πόσο, ω, πόσο χάλι ήταν το Μπατουρουσίπου, και θέλει να μετατρέψει σε μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες τρεις, ακόμη, σειρές παιχνιδιών της.

Το αστείο είναι πως το ίδιο το Μπατουρουσίπου θα μπορούσε, στα κατάλληλα χέρια, να μετατραπεί σε μια πολύ καλή ταινία. Εντάξει, το ίδιο το επιτραπέζιο (γνωστό σε εμάς ως “Ναυμαχία”) δεν έχει και τόσο… σενάριο, αλλά, ανάθεμα, με την ίδια λογική και ταινίες σαν το Das Boot μπορούν να περιγραφούν ως “ένα μάτσο μούτσοι σε ένα υποβρύχιο”! Αν κανείς χρησιμοποιούσε τη “Ναυμαχία” – συγνώμη, το “Μπατουρουσίπου” – απλά σαν μια δικαιολογία, μια σεναριακή αφορμή για μια μεγαλύτερη περιπέτεια, όλα θα μπορούσαν να πάνε μέλι-γάλα. Αντί για αυτό, επιλέχτηκε η τυπική οδός της “ταινίας καταστροφής” και το ρόλο του ενός αντίπαλου ανέλαβαν… σαυρόμορφοι εξωγήινοι. Μα, βέβαια: αυτούς είχαμε στο νου όποτε παίζαμε “Ναυμαχία”. Ώου, γιές.

Το ακόμη πιο αστείο είναι πως από τα νέα “properties” (λέγε-με-“αυτά-για-τα-οποία-έχει-Πνευματικά-Δικαιώματα-η-Hasbro”) που θέλει να μεταφέρει στον κινηματογράφο, το ένα όντως μπορεί “να βγάλει ταινίες”: το Action Man, μια σειρά παιχνιδιών που θα μπορούσε κάλλιστα να μας δώσει έναν υπερ-James Bond-wannabe. Έλα, όμως, που τα άλλα δυο είναι το ίδιο… άτοπα με τη Ναυμαχία, όσον αφορά μια πιθανή κινηματογραφική μεταφορά τους: η Monopoly (ναι, η Monopoly όπου αγοράζεις δρόμους και σπίτια) και το Hungry Hippos (όπου παιδιά-κάτω-των-επτά προσπαθούν να κάνουν τον δικό τους ιπποπόταμο να φάει περισσότερα μπαλάκια από τους ιπποπόταμους των άλλων παιδιών).

Το μεγάλο… punchline στο ανέκδοτο είναι πως η Monopoly ήταν, αρχικά, να έχει ως σκηνοθέτη τον… Ridley Scott (ω, και όμως, και όμως)! Δηλαδή, ΤΙ καταραμένο σενάριο θα μπορούσε να έχει; Να μετατραπεί από απλό επιτραπέζιο σε μια νέα “Wall Street” με έναν Michael Douglas να κραυγάζει “ένσταση”; Δύσκολο, αφού πρόσθετος στόχος είναι οι ταινίες να απευθύνονται “σε όλη την οικογένεια”.

Ο ίδιος ο Ridley Scott λέγεται πως παράτησε τις όποιες σκηνοθετικές ευθύνες (χαζός ήταν να συνδέσει το όνομα του με μια πιθανή ολοκληρωτική αποτυχία;) και μεταπήδησε σε ρόλο παραγωγού (ίσως να είναι λιγάααακι χαζός – ή, απλά, αναγνωρίζει πως “και μόνο το όνομα θα φέρει χρήμα”), ενώ – επιτέλους, μια έξυπνη κίνηση – το Hungry Hippos λέγεται πως μάλλον θα το δούμε σαν animated ταινία. Και, ναι, σαν κινούμενα σχέδια, θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ένα νέο Μαδαγασκάρη ή, έστω, κάτι σαν το Barnyard. Ο δε Action Man, εντάξει, μάλλον θα μας έρθει σε-περιπέτεια-του-στυλ-G.I. Joe.

Ody's thoughts

Και κάτι μου λέει πως, για ακόμη μια φορά, θα τα δούμε όλα. Ακόμη και αν μας έχουν προειδοποιήσει για το πόσο χάλια θα είναι, ακόμη και αν το γνωρίζουμε και εμείς, όχι, θα πρέπει να τα δούμε με τα ίδια μας τα μάτια. Τις έχουμε τις μαζοχιστικές τάσεις μας. Αυτό δεν κάναμε και με το Μπατουρουσίπου;

Source:

Hasbro keep trying to leverage their toy and game brands for something like the success they had with the Transformers movies, but I’m not sure it will ever happen in quite the same way again.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.