Το αδιάβροχο Xperia Tablet δεν είναι αδιάβροχο.

Αχέμ. Ένα-δυο… Πάμε: κυρίες, κύριοι και λοιπά. Όπως είπαμε στον τίτλο μας, το αδιάβροχο Xperia Tablet της Sony τελικά δεν είναι και τόσο αδιάβροχο, με αποτέλεσμα την ανάκληση του από την εταιρεία.

Όπως εντόπισε η Sony, τα συγκεκριμένα tablets έχουν ένα κατασκευαστικό πρόβλημα που αφήνει ένα κενό ανάμεσα στην οθόνη και το “σασί” τους. Το κενό είναι αρκετά μεγάλο ώστε να… εισβάλει νερό στα “σωθικά” τους, μετατρέποντας τα από “το νέο γυαλιστερό tablet μου” σε “μαμά, πατάτα μπλούμ, ουάααα”.

Κατά τη Sony, το πρόβλημα εντοπίζεται στο Κινέζικο εργοστάσιο όπου συναρμολογούνται οι συσκευές (συμπέρασμα: για όλα φταίνε οι Κινέζοι, πάντα αυτοί). Η ίδια αποφάσισε να ανακαλέσει τις συσκευές από την αγορά μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα. Παράλληλα, υποσχέθηκε πως θα διορθώσει όλα τα “κομμάτια” που έχουν ήδη πουληθεί. Ακόμη δεν γνωρίζει πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα, οπότε, μέχρι νεοτέρας, αποφύγετε να… κάνετε μπάνιο παρέα με το νέο Xperia Tablet σας.

Source:

Sony has run into a significant issue with its water-resistant Xperia Tablet that went on sale about a month ago. The problem is that the tablet has a manufacturing defect that makes it susceptible to water damage. Sony reports that it has discovered a manufacturing flaw in its tablet that causes a gap between the tablet’s display and the case of the tablet.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • Γιατί να πουλήσει έστω και ένα πριν να είναι σίγουρη 501% ότι όλα λειτουργούν ρολόι; Να φανταστώ το “αδιάβροχο” της υπόθεσης ήταν το selling point της ταμπλέτας; “Mαμά, πατάτα μπλούμ, ουάααα”: Καλύτερη ατάκα ever :P

  • ducklord

     Μωρέ, μην νομίζεις πως “τα ξέρουν και όλα”. Αυτοί έστειλαν τα σχέδια εις τας Κίνας, και μάλλον από εκεί έφυγαν “πακεταρισμένα προϊόντα” απευθείας για τα καταστήματα. Και να έγινε πρόσθετο “quality check” στο ενδιάμεσο, δεν θα το προλάβαιναν.

    Το ότι “δεν πτοείται από το πλατσούρισμα” δεν είναι ΤΟ χαρακτηριστικό της, αλλά όπως καταλαβαίνεις, στη δύσκολη εποχή που διανύομεν, και που καθείς προσπαθεί να ξεχωρίσει με μικρο-βλακίτσες (“ώου, το δικό μου tablet έχει ΛΙΓΟ ΔΕΞΙΑ το μικρόφωνο, γιές!”), το “είναι ΚΑΙ αδιάβροχο” φαίνεται, όσο να’ναι, ως ένα σημαντικό feature. “Που δεν έχει το τάμπλετ του γείτονα και όταν του δείξω το δικό μου θα ζηλέψει! Βασίλη! Κοίτα! ΒΖΖΖζζ… … Ώου… Εμ… Ούπς… Εργκ…”

    Θένκς για την ατάκα. Απεχθάνομαι τη σοβαροφάνεια και, εποχές που διανύουμε, αν δεν αντιμετωπίζεις τα πάντα με χιούμορ… Άστα…