Ληστεία $1 εκατομμυρίου στη Citigroup μέσω… bug στα ATMs της

Το FBI εντόπισε έναν πραγματικά έξυπνο ληστή, που εκμεταλλεύτηκε ένα bug στο λογισμικό της Citigroup για να κλέψει $1 εκατομμύριο μέσω των ATMs της.

Το bug ουσιαστικά δεν-είναι-και-τόσο-bug, όσο μια δικλείδα ασφαλείας για την προστασία των πελατών της Citigroup. Συγκεκριμένα, αν συμβούν μέσα σε χρονικό πλαίσιο 60 δευτερολέπτων δυο συναλλαγές για το ίδιο ακριβώς ποσό, στον ίδιο λογαριασμό, μέσω δυο διαφορετικών ATMs, το κεντρικό σύστημα της Citigroup αναγνωρίζει τη μια από αυτές ως… κλώνο της άλλης, και δεν την καταχωρεί.

Ο Ara Keshishyan, που κατηγορείται ως ο οργανωτής της ληστείας, λέγεται πως προσέλαβε τουλάχιστον 13 άλλα άτομα για να ολοκληρώνουν συναλλαγές μέσω ATM με απόλυτο συγχρονισμό, εκμεταλλευόμενοι αυτό το bug.

Ody's thoughts

Αν μη τι άλλο, τους αξίζουν συγχαρητήρια για την… απόλυτη οργάνωση! Μόνο σε κινηματογρφικές περιπέτειες με θέμα στρατιωτικές / μυστικές αποστολές / ληστείες, τέτοιος συγχρονισμός, βρε παιδί μου!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.