Η Apple ανεβάζει τις τιμές των apps στην Ευρώπη λόγω της οικονομικής κρίσης

Η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη οδήγησε την Apple σε αύξηση των τιμών των apps του iTunes App Store για την Ευρώπη.

Αγχωνόσασταν για το κόστος του… γάλατος και των υπόλοιπων αγαθών, που καθώς τα χρήματα στην τσέπη μας μειώνονται, αυτό ανεβαίνει; Προσθέστε στη λίστα και τις… apps που διακινούνται μέσω του iTunes της Apple, η minimum τιμή των οποίων μόλις σκαρφάλωσε στο $1,15 ειδικά για εμάς, τους… προνομιούχους της Ευρωζώνης.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Apple, Alan Hely, σε email του, η διαφοροποίηση τιμής αφορά αποκλειστικά στην Ευρωζώνη, και οφείλεται φυσικά στην πτώση του Ευρώ σε σχέση με το Δολάριο.

Οι δημιουργοί εφαρμογών και παιχνιδιών μπορούν να χαίρονται με την αλλαγή, αφού μεταφράζεται σε λίγο περισσότερα έσοδα για αυτούς (αλλά και, ω, για δες, την Apple). Και, αν μη τι άλλο, η κίνηση είναι λογική, και μάλλον θα δούμε περισσότερες τέτοιες και από άλλες εταιρείες (Valve, κανείς;!).

Το δυσάρεστο είναι πως, όσο λογική και αναμενόμενη και αν ήταν… Εμείς θα την πληρώσουμε – κυριολεκτικά.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.