Αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα εντός δεκαετίας προβλέπει ο CTO της Intel

Μέσα σε μια δεκαετία, τα αυτοκίνητα μας θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να… οδηγούν τον εαυτό τους, κατά τον CTO της Intel, Justin Rattner


Κάτι τα σχετικά πειράματα της Google, κάτι οι τεχνολογίες αποφυγής ατυχημάτων που “δουλεύουν” κατασκευαστές αυτοκινήτων σαν την Toyota, και μάλλον δεν έχει και άδικο ο CTO της Intel, Justin Rattner, που προβλέπει πως εντός της δεκαετίας θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα αυτοκίνητα που θα… οδηγούν μόνα τους.

Quote:

Πιστεύω πως στο παρελθόν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εξέφραζαν αρκετούς ενδοιασμούς σχετικά με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της τεχνολογίας (των αυτόνομων αυτοκινήτων). (…) Κάποιοι ήταν πιο αρνητικοί από άλλους. Θα έλεγα, όμως, πως η βιομηχανία της αυτοκίνησης έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει με περισσότερη θέρμη την ιδέα.

Στο οποίο, φυσικά, έχει δίκιο – αφού όντως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν αρχίσει να πειραματίζονται και μόνοι τους, πια, με αυτοματισμούς στην ίδια την “οδηγική εμπειρία”. Αυτό που δεν γνωρίζουμε κατά πόσο τελικά θα ισχύει, αν και… επίσης δεν φαίνεται και τόσο τρελό, είναι πως με το που θα αρχίσουν να καθιερώνονται τα αυτοκίνητα αυτού του είδους, θα αλλάξουν και τα κριτήρια μας όσον αφορά την επιλογή τους: θα σταματήσουμε να ασχολούμαστε με ιπποδύναμη, κατανάλωση και τέτοιες… ανοησίες, και θα στρέψουμε την προσοχή μας σε πιο… ουσιώδη πράγματα: στο πόσο άνετο είναι το εσωτερικό τους, τι ευκολίες μας παρέχει (φορτιστές, θέσεις για tablets κ.λπ.) και, γιατί όχι, στο ίδιο το χρώμα τους!

Θα πάρουμε ένα ροδακινί, παρακαλώ!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.