Ανίχνευση νευμάτων a-la Kinect χωρίς-το-Kinect από τη Microsoft

Μια νέα πρόταση ανίχνευσης νευμάτων παρουσίασαν οι ερευνητές της Microsoft Research, η οποία παραπέμπει μεν στη λογική του Kinect, παρέχει, όμως, απόλυτη ελευθερία κίνησης – αφού, κυριολεκτικά, τη φοράς στο χέρι!

Η πρόταση τους ακούει στο όνομα Digits και βασίζεται σε ένα συνδυασμό κάμερας, IR laser και εσωτερικών αισθητήρων που μπορούν τόσο να “βλέπει” τις κινήσεις των δαχτύλων και της παλάμης όσο και να “καταλαβαίνει” τη θέση του χεριού στο χώρο. Αποτέλεσμα; Απόλυτη νεύματα τύπου Kinect δίχως ο χρήστης να πρέπει να βρίσκεται “στημένος” μπροστά από μια συσκευή.

Θεωρητικά, όταν δούμε μια λύση σαν το Digits στην αγορά, θα μας επιτρέπει π.χ. να απαντούμε σε μια εισερχόμενη κλήση του τηλεφώνου μας με μια κίνηση των δαχτύλων μας, ακόμη και αν αυτό βρίσκεται στην τσέπη μας – ουσιαστικά καθιστώντας δυνατό τον “τηλεχειρισμό” του. Μοιάζει δε ιδανική σε συνδυασμό με το Glass της Google, αφού εξαφανίζει την ανάγκη ελέγχου του μέσω “παραδοσιακών” χειριστηρίων – πλήκτρων και επιφανειών αφής.

Πρακτικά, το Digits παραμένει για την ώρα ένα “πείραμα” και απέχει από να χαρακτηριστεί μια εύχρηστη και βολική λύση. Περισσότερο θυμίζει μια κακήν-κακώς συναρμολόγηση τυχαίων εξαρτημάτων με… μονωτική ταινία, παρά ένα “τελικό προϊόν”, και μάλλον απέχει από το να το δούμε κοντά μας. Παραμένει, όμως, ένα ενδιαφέρον… “preview” του μέλλοντος της αλληλεπίδρασης με τους υπολογιστές και τα gadgets μας.

Source:

A team led by researchers at Microsoft’s UK-based R&D lab has crafted a system that tracks the full 3D pose of a user’s hand without the need for a pesky glove.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.