Η ψυχολογία του Darth Vader

Η Δρ. Andrea Letamendi είναι κανονικότατη ψυχολόγος και… μάλλον δηλωμένη geek, αφού έχει χόμπι να αναλύει τις ψυχολογίες χαρακτήρων της geek κουλτούρας. Τώρα, σειρά είχε ο Darth Vader.

Σε πρόσφατο άρθρο της με τίτλο… “The Dark Side: Why We Must Join”, η Δρ. Letamendi ταξιδεύει στα… τρίσβαθα της ψυχολογίας του Darth Vader και καταλήγει στο συμπέρασμα πως, ναι, όλοι μας έχουμε μέσα μας ένα κομματάκι από τη “Σκοτεινή Πλευρά”.

Ody's thoughts

Σώωωπα! :-D

Και μάλιστα, ίσως ένας από τους λόγους που ο κακός Darth Vader είναι κακός (κακός, κακός Darth Vader, ντά), εντοπίζεται στο ότι φορά μάσκα. Το ότι δεν χρειάζεται να δείχνει το πρόσωπο του ίσως τον “απελευθερώνει”, κάνοντας τον να νιώθει ατιμώρητος για τις κινήσεις του. Αντίστοιχη συμπεριφορά έχει, εξάλλου, παρατηρηθεί γενικότερα σε μασκοφόρους, σε άτομα που νιώθουν πως ενδυναμώνονται από την ανωνυμία που τους παρέχει η μάσκα τους.

Info

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο της με μια επισκεψούλα εδώ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.