70 εκατομμύρια πωλήσεις για το Xbox 360

Η Microsoft ανακοίνωσε πως το Xbox 360 ξεπέρασε τα 70.000.000 πωλήσεις, παραμένοντας στη δεύτερη θέση όσον αφορά στην “κυρίαρχη τριάδα” του console gaming.

Αν και ακόμη δεν κατάφερε – και μάλλον δεν θα καταφέρει ούτε μέχρι να το αποχαιρετίσουμε οριστικά – να καταλάβει την πρώτη θέση, όπου φυσικά βρίσκεται το με-έχει-αγοράσει-και-ο-παππούς-που-δεν-ξέρει-να-αλλάζει-κανάλια-στην-τιβί Wii της Nintendo, το Xbox 360 παραμένει σταθερά στην δεύτερη θέση των προτιμήσεων των αγοραστών. Και μόλις ξεπέρασε τα εβδομήντα εκατομμύρια πωλήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft.

Αν και ο ρυθμός πωλήσεων του έχει πέσει σε σχέση με παλαιότερα, όπως και των ανταγωνιστών του, εν αναμονή της κυκλοφορίας των “sequels” τους, και πάλι η Microsoft κατάφερε να πουλήσει αρκετά “κομμάτια” μέσα στο τελευταίο διάστημα – 1,7 εκατομμύρια για την ακρίβεια (μιλάμε πάντα για το τρίτο τρίμηνο του έτους). Και το “τμήμα Xbox” της εταιρείας παραμένει κερδοφόρο, έχοντας καταγράψει έσοδα που πλησιάζουν τα $2 δις (για την ακρίβεια, $1,95 δις) (ναι, στο ίδιο διάστημα αυτών των τριών μηνών). Σε αυτό μάλλον βοήθησε και η αύξηση κατά 15% των χρηστών που πληρώνουν συνδρομή στο Xbox Live μέσα στο ίδιο διάστημα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των gamers που είναι συνδεδεμένοι στην υπηρεσία στα 40 εκατομμύρια.

Source:

While the world waits for Microsoft to announce its Xbox 720 console, the Redmond company is busy celebrating the fact its current console has just bypassed the 70 million sales mark.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.