Χρηματοδοτήθηκε επιτυχώς σε… 4 μέρες το Star Citizen.

Ο πνευματικός απόγονος του Wing Commander, Star Citizen, του Chris Roberts, χρηματοδοτήθηκε επιτυχώς από το Kickstarter εντός… ημερών – και συνεχίζει!

Όταν ο Chris Robberts, βασικός δημιουργός της κλασσικής σειράς Wing Commander, ζήτησε από τους οπαδούς του να χρηματοδοτήσουν το επόμενο project του μέσω του δικού του site, το είδε να… πέφτει από τη μαζική επίθεση τους. Έτσι, αποφάσισε να δημιουργήσει μια “συμπληρωματική” καμπάνια στο Kickstarter, περιγράφοντας πως σκόπευε να μας δώσει ένα νέο τίτλο στο ύφος των κλασσικών, αλλά που να εκμεταλλεύεται απόλυτα τη σύγχρονη τεχνολογία και να “σπρώχνει” τα υπάρχοντα PCs στα όρια τους. Ένα σύγχρονο space combat simulator που “θα έπαιζε” κυρίως online και…

Και, για να μην τα πολυλογούμε, ο κόσμος “όρμηξε” και στην καμπάνια στο Kickstarter, όπου ο ίδιος ζητούσε $500.000. Μέσα σε περίπου πέντε ημέρες ο τίτλος έχει ξεπεράσει το στόχο του, και του μένουν ακόμη 26 ημέρες για να συγκεντρώσει ακόμη περισσότερα χρήματα.

Άξιο αναφοράς πως το Star Citizen, όπως είναι ο τίτλος του, δεν θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από τους οπαδούς του. Το αντίθετο, ο Robberts χρησιμοποιεί τις δυο καμπάνιες (στο δικό του site και στο Kickstarter) ως… ένδειξη “πως ο κόσμος ενδιαφέρεται”, ώστε να πείσει χρηματοδότες να επενδύσουν στο όραμα του. Ένα όραμα που, στο σύνολο του, εκτιμά πως θα κοστίζει από $12 έως $14 εκατομμύρια – μα που, όπως ο ίδιος επισημαίνει, αν το ολοκλήρωνε “εντός της βιομηχανίας του gaming” θα είχε ως αφετηρία τα $20 εκατομμύρια.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.