Τρελό… “πούλημα” της Sony από τον “πρόεδρο” της, Kevin Butler

Θυμάστε τον… “Πρόεδρο του Ό,τι’Να’Ναι”, της επιτυχημένης χιουμοριστικής διαφημιστικής καμπάνιας της Sony για το PlayStation 3, Kevin Butler; Ο ηθοποιός που ερμήνευε το ρόλο της έριξε… “τρελό πούλημα”, για χάρη του Wii!

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κινήθηκε νομικά κατά του Jerry Lambert, του ηθοποιού που ερμήνευε το ρόλο του Kevin Butler στα σχετικά διαφημιστικά της εταιρείας, λόγω του ότι τον Σεπτέμβριο κυκλοφόρησαν μια σειρά εικόνων και video από διαφημιστικά της εταιρείας… ελαστικών Bridgestone (ναι, όπως λέμε “λάστιχα για αυτοκίνητα”), στα οποία ο ηθοποιός ερμήνευε έναν παραπλήσιο ρόλο. Μόνο που το PlayStation 3 είχε αντικατασταθεί από ένα… Wii!

Φυσικά, ναι μεν ο ίδιος ως ηθοποιός θα έπρεπε να μπορεί να παίξει παράλληλα και σε άλλους ρόλους, αλλά το να προβάλλεις, έστω έμμεσα, ένα ανταγωνιστικό προϊόν, μάλλον δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Τα διαφημιστικά της Bridgestone εντάσσονταν στην καμπάνια “Game On” που είχε δημιουργήσει η διαφημιστική Wildcat Creek, της οποίας πρόεδρος είναι… Ω, τι σύμπτωση… Ο ίδιος ο Jerry Lambert! Η καμπάνια, όμως, έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, και από τότε ο Lambert αφαιρέθηκε από όλες τις διαφημίσεις της Bridgestone.

Όπως δήλωσε η ίδια η Sony:

Quote:

Επενδύσαμε σημαντικούς πόρους για να δημιουργήσουμε το χαρακτήρα του Kevin Butler και έχει γίνει μια συμβολική προσωπικότητα, άμεσα συνδεδεμένη με τα προϊόντα της οικογένειας PlayStation εδώ και χρόνια. Η χρήση του χαρακτήρα του Kevin Butler για την προώθηση προϊόντων εκτός της οικογένειας του PlayStation αποτελεί κακή χρήση της Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Sony, δημιουργεί σύγχυση στην αγορά και προκαλεί ζημιές στη Sony.

Αν και Sony και Lambert φαίνεται πως έλυσαν τις διαφορές τους στις 26 Σεπτεμβρίου, η Sony έχει περιθώριο μέχρι τις 12 Οκτωβρίου να αποσύρει τη μήνυση ή να αποφασίσει αν θα συνεχίσει σε μια δικαστική διαμάχη.

Source:

Sony filed a lawsuit implicating Jerry Lambert, the actor who plays Kevin Butler, Sony’s high-energy, aggressive spokesman and fake VP of whatever happens to be relevant. Sony’s claims are based on violations of the Lanham Act, misappropriation, breach of contract and tortious interference with a contractual relationship, senior director of corporate communications Dan Race writes in a statement to VentureBeat.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.