Παίζεις το πειρατικό Halo 4; Πες αντίο στο Xbox Live.

Παίζετε Halo 4; “Πού το βρήκατε, πουλάκια μου, το Halo 4, αφού δεν κυκλοφόρησε ακόμα;” – και η ερώτηση δεν είναι δική μας, αλλά της Microsoft, που ήδη άρχισε τον “εξωστρακισμό” των πειρατών Μαστρ’Αρχηγών από το Xbox Live.

Δεν αναφέραμε πως το Halo 4 διέρρευσε σε πειρατική έκδοση εδώ και, περίπου, μια εβδομάδα, απλά και μόνο από σεβασμό στην 343 Industries που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να συνεχίσει τη δυναστεία των Halo, παίρνοντας τα σκήπτρα της ανάπτυξης της σειράς από τη Bungie. Και επειδή από τις πωλήσεις του τίτλου θα εξαρτηθεί και η επιτυχία του – αλλά και η βιωσιμότητα της ως studio, προτίμησα προσωπικά να… απέχουμε από την είδηση.

Ody's thoughts

Όχι πως το Halo 4 δεν θα πουλήσει, αλλά… Μερικές φορές “μας πιάνουν τα ιδεολογικά μας”. Ειδικά εμένα. Ναι. Μάλλον μόνο για εμένα μιλάω. Όλοι οι άλλοι το παίζετε σε κόπια, έτσι; Να πάρει…

Τώρα, όμως, που και η ίδια η Microsoft αναγνώρισε επίσημα τη διαρροή, και δήλωσε πως έχει ήδη αρχίσει να κινείται κατά όσων αποφάσισαν να πειρατεύσουν την τελευταία περιπέτεια του Μαστρ’Αρχηγού – και την αρχή της νέας τριλογίας – δεν υπάρχει λόγος να… το κρύβουμε.

Ναι, λοιπόν, η Microsoft αποφάσισε, όπως είναι λογικό, “να κάνει την κίνηση της”, η οποία δεν είναι άλλη από τον “εξωστρακισμό” από το Xbox Live όσων παίζουν τον πολυαναμενόμενο τίτλο από τώρα. Και, με την ευκαιρία, θύμισε πως “η πειρατεία είναι παράνομη” και πως πάντα δρα ενεργά κατά όποιον εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Κοινώς, “μην κατεβάζετε πειρατικά”.

Ody's thoughts

…και να θυμάστε, όχι σκουπίδια, όχι χαρτικά, σε θάλασσες και ακτές. Εγώ και να ήθελα, είμαι με… καμμένο Xbox 360 για την ώρα, οπότε μάλλον δεν θα το δω σύντομα από κοντά. Θέλει κανείς να κάνει καμιά “ευγενική χορηγία” στον πτωχό πλην τίμιο συντάκτη; Κανείς; Που να του περισσεύει ένα Xbox 360; :-D

Source:

In a bid to crack down on nefarious pirates, Microsoft is issuing permanent Xbox Live bans to folk caught playing illegitimate copies of Halo 4 early.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.