Μπες και εσύ στην MI6 μέσω… text adventure;!

Η Sony αποφάσισε να προβάλλει τη σειρά των Xperia μέσα από ένα… online text adventure που βάζει το χρήστη στο ρόλο του James Bond!

Εντάξει, στην πράξη ο παίκτης δεν αναλαμβάνει το ρόλο του James Bond, αλλά ενός άλλου πράκτορα της MI6 που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο 007. Μπορεί να είναι ο… 003, 008 ή, γενικά, “κάποιος με δυο μηδενικά και έναν αριθμό” – που, θυμίζουμε, συμβολίζουν την άδεια του να σκοτώνει ελεύθερα για το καλό του Κόσμου, της Βρετανίας και της Βασίλισσας. Όπως λέμε “Bond save the Queen”, ένα πράγμα.

Το παιχνίδι εντάσσεται καθαρά στην κατηγορία interactive fiction και παρουσιάζει τη δράση του σχεδόν αποκλειστικά με κείμενο, περιστασιακά πλαισιωμένο με κάποια εικόνα. Η αλληλεπίδραση του παίκτη με αυτό γίνεται μόνο με την πληκτρολόγηση κειμένου. Σε αυτό, ο πράκτορας που χειρίζεται ο παίκτης επικοινωνεί με έναν άλλο πράκτορα, με τον οποίο και “μιλά” (εδώ “κολλάει” η πληκτρολόγηση φράσεων στο παιχνίδι). Καθώς εξελίσσεται καθεμιά από έξι αποστολές, ο παίκτης κάνει ερωτήσεις στον άλλο πράκτορα, λαμβάνει πληροφορίες και του δίνει οδηγίες.

Φυσικά, ο πράκτορας ολοκληρώνει επιτυχώς τις αποστολές του χρησιμοποιώντας τα πολύτιμα gadgets του, που όλα ανήκουν στην οικογένεια Xperia της Sony, αλλά ακόμη και έτσι, η όλη προβολή τους “δένει” όμορφα με τη δράση και δεν ξενίζει και τόσο πολύ (αν εξαιρέσουμε πως δίνεται η εντύπωση πως στον κόσμο του Bond, ό,τι ηλεκτρονικό, μοιάζει να έχει τη στάμπα “Xperia” και μόνο).

Info

Το παιχνιδάκι απαιτεί μόνο έναν σύγχρονο browser με υποστήριξη JavaScript. Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.