Και το Shadowgate στο Kickstarter

Δυο από τους αρχικούς δημιουργούς του κλασσικού adventure Shadowgate αισιοδοξούν να το “αναστήσουν” μέσα από το Kickstarter.

Αν είστε κάτω από 30 ετών, μάλλον δεν έχει και τόσο νόημα να προσπαθείτε να θυμηθείτε το όνομα Shadowgate, αφού ο τίτλος κυκλοφόρησε πριν 25 χρόνια. Εκτός, βέβαια, αν ασχολείστε με το retro gaming. Ακόμη και αν “δεν”, όμως, τώρα ίσως σας δοθεί μια νέα ευκαιρία να τον μάθετε – και στους “παλιούς” να τον ανακαλύψουν εκ νέου, αφού δυο από τους δημιουργούς του προσπαθούν, ω, τι πρωτότυπο, να τον αναβιώσουν μέσα από το Kickstarter.

Το Shadowgate ήταν πρόγονος των μάλλον λιγάκι γνωστότερων Deja Vu και Uninvited, και από τους πρώτους τίτλους της τότε δημοφιλέστατης κατηγορίας των adventure games που κατάφεραν να εντυπωσιάσουν με τα (επίσης “τότε”) γραφικά τους. Δημιουργήματα της μας-άφησε-χρόνους ICOM Simulations, κυκλοφόρησαν όλα για πλήθος (ναι, “των τότε”) πλατφορμών, μόνο για να ξεχαστούν με το πέρασμα του χρόνου. ΌΧΙ, όμως! Ο Dave Marsh και ο Karl Roelofs, που είχαν εργαστεί σε αυτούς, αρνούνται πεισματικά να τους ξεχάσουν – και τώρα βάλθηκαν να τους ξαναθυμίσουν και σε εμάς!

Βλέπετε, το Shadowgate θα είναι μόνο το πρώτο βήμα. Αν ο τίτλος χρηματοδοτηθεί επιτυχώς μέσω Kickstarter, ο Dave και ο Mars θέλουν να συνεχίσουν με τα Deja Vu 1 – 2 και το Uninvited, εκσυγχρονίζοντας και εμπλουτίζοντας τα για να “μιλούν” στους σύγχρονους gamers.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.