Η Square Enix μας παρατηρεί καθώς παίζουμε

Όπως… ομολόγησε η Square Enix, ναι, μας παρατηρεί καθώς παίζουμε τους τίτλους της. Είναι, όμως, όντως για καλό σκοπό.

Όπως εξήγησε και ο Chris Dillon της Square Enix, παρακολουθώντας “πώς παίζουμε” ένα παιχνίδι της εταιρείας, οι δημιουργοί του μπορούν να καταλάβουν τι μας αρέσει σε αυτό και τι όχι. Πού “κολλάμε” και ποια σημεία του μας φαίνονται κουραστικά, βαρετά. Και, θεωρητικά, με αυτές τις πληροφορίες, μπορούν να επέμβουν και να τροποποιήσουν τον τίτλο ώστε να μας αρέσει ακόμη περισσότερο – αλλά και να δημιουργήσουν ακόμη καλύτερα παιχνίδια, που “θα μας μιλάνε” περισσότερο, στο κοντινό μέλλον.

Για την ώρα, βέβαια, αυτό που έχουν “παρατηρήσει” σε τίτλους όπως το προσφατο Sleeping Dogs, είναι πως ο κόσμος “θέλει βία” και του αρέσει να… σπέρνει τον πανικό στο virtual περιβάλλον τους. Και έτσι, μάλλον προσπαθούν να βρουν τρόπους να κάνουν τα πάντα να ανατινάζονται. Ή κάτι τέτοιο.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.