Διαλύεται η Lionhead μετά το Fable: The Journey;

Μάλλον δεν είναι και τόσο ικανοποιημένη η “μαμά” Microsoft από το Fable: The Journey της Lionhead, αφού από ό,τι φαίνεται, κάτι λιγότερο από το 10% της ομάδας μόλις απολύθηκε.

Και ενώ “οι κακές γλώσες” λένε πως ο λόγος είναι το κακό αποτέλεσμα, τόσο από κριτικής όσο και εμπορικής άποψης, του Fable: The Journey, η Microsoft αναφέρει πως πάντα στην αρχή των projects οι ομάδες είναι σχετικά μικρές και στην πορεία επεκτείνονται – υπονοώντας πως στο τέλος απομένει… “περίσσευμα” από την ομάδα που μπορεί να απολυθεί δίχως επιπτώσεις σε αυτήν. Και μπορεί αυτή την άποψη να την έχουν αναφέρει πολλοί υπεύθυνοι πολλών εταιρειών που έχουν βρεθεί σε παραπλήσια θέση πολλές φορές στο παρελθόν, τότε γιατί όταν μια εταιρεία μας δώσει έναν τίτλο που γνωρίζει τεράστια επιτυχία, απλώς “επεκτείνεται”, χωρίς να μεσολαβούν απολύσεις;

Ody's thoughts

Food for thought…

Από την άλλη, η Microsoft σκοπεύει να προσλάβει προσωπικό σε κάποια studios της, όπως η Rare αλλά και, για δες, η Lionhead. Που, από ότι λέγεται, μάλλον ετοιμάζει ένα Fable 4 για το 2013.

Source:

Microsoft has made an undisclosed number of employees redundant from Lionhead. The company states that it is less than 10% of Lionhead’s current headcount.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.