Αντίο Microsoft Points

Μάλλον τα “Microsoft Points” που η εταιρεία είχε υϊοθετήσει ως “ψηφιακό συνάλλαγμα” σύντομα θα εξαφανιστούν, αφού η Windows 8 beta χρησιμοποιεί κανονικότατα χρήματα κατά την πρόσβαση στο Xbox video store.

Την αλλαγή την πρόσεξαν πρώτα τα… γεράκια του The Verge, με το Xbox video store να υποστηρίζει, μεν, συναλλαγές με Microsoft Points, αλλά να έχει ως προεπιλογή τις συναλλαγές μέσω πιστωτικής κάρτας. Και η αλήθεια είναι πως, όντως, δεν έχουν και τόσο νόημα, πια, τα Microsoft Points, αφού είχαν καταλήξει να παίζουν ρόλο “μεσάζοντα” σε κάθε αγορά: πλήρωσε με κανονικά χρήματα για να αγοράσεις Microsoft Points και μετά πλήρωσε με Microsoft Points για να αγοράσεις ένα “ψηφιακό κατιτίς”. Ποιο το νόημα;

Το The Verge (και το Eurogamer, όπου πετύχαμε το άρθρο) επισημαίνει πως η μετάβαση από τα Microsoft Points σε πραγματικά χρήματα όσον αφορά στο Xbox 360 μάλλον θα γίνει σε μελλοντική έκδοση του Xbox 360 dashboard. Το σχόλιο μας επί του θέματος είναι “duh, μα, έτσι δεν γίνεται κάθε αλλαγή, τροποποίηση ή αναβάθμιση στο Xbox 360; Πώς αλλιώς, με μετάγγιση αίματος;”.

Source:

Microsoft has begun the switch from using the Microsoft Points virtual currency system to a real money system as the default way to pay on Xbox Live.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.