Έρχεται reboot του Giana Sisters;!; Είναι δυνατόν;

Αν τα… έχετε τα χρονάκια σας, και παίζατε παιχνίδια πριν μια-δυο… δεκαετίες, ίσως θυμάστε ένα κλώνο του Super Mario Bros για τους τότε υπολογιστές, το Great Giana Sisters. Τι είπαμε στον τίτλο μας; Ναι: έρχεται το reboot!

Ο Σούπα Μάριος ήταν και είναι βασικός χαρακτήρας της Nintendo. Την εποχή, λοιπόν, που είχε τις μεγάλες του δόξες (αυτός και ο Sonic ήταν οι δυο γνωστότεροι χαρακτήρες του gaming – αφού ήταν και… mascots με τρελή προβολή), όλες οι άλλες πλατφόρμες ήθελαν έναν τίτλο σαν τις περιπέτειες του Mario στο NES και, αργότερα, στο SNES. Και τι πιο φυσιολογικό από την… καρμπόν αντιγραφή τους!

Τίτλοι σαν τα δυο Zool (που δήλωναν εμμέσως “είμαστε το Super Mario της Amiga”), απλά “αντέγραψαν τη συνταγή”. Ένας, όμως, κατάφερε να ξεχωρίσει από τη μάζα: το Great Giana Sisters. Και δεν το εννοώ με την καλή έννοια, αφού “ξεχώρισε” διότι, απλά, αντέγραψε… “καρμπόν” το Super Mario Bros του NES, απλά αλλάζοντας τον κεντρικό χαρακτήρα από μουστακαλή Ιταλό υδραυλικό σε ένα κορίτσι με… ατίθαση χαίτη, που κάπου, κάπως, είχε και μια αδελφή. Οι δυο τους ήταν οι “Great Giana Sisters”. Ή κάπως έτσι.

Αυτός ο τίτλος, λοιπόν, το κατά-τα-άλλα-πρώην-copy-paste, κατόπιν καμπάνιας στο Kickstarter, έρχεται στα PCs μας στις 23 Οκτωβρίου – και, αργότερα, “αρχές 2013”, στο Xbox 360 και το PlayStation 3, μέσω XBLA / PSN αντίστοιχα. Φυσικά, το reboot δεν είναι και πάλι μια κόπια, και φαίνεται όντως αρκετά ενδιαφέρον: αντιγράφοντας, όπως επεσήμανε και το joystiq, την ιδέα του Ikaruga του Dreamcast, το νέο Giana Sisters: Twisted Dreams επιτρέπει την κατά βούληση “μετάβαση” ανάμεσα σε δυο “διαστάσεις”.

Το δε σενάριο είναι χτισμένο γύρω από αυτή την ιδέα, με την πρωταγωνίστρια να μεταβαίνει ανάμεσα στον κόσμο των ονείρων και των εφιαλτών. Και κάθε τέτοια μετάβαση αλλάζει, φυσικά, “τα σκηνικά” – και μάλλον ως ένα σημείο και τη συμπεριφορά των αντιπάλων.

Source:

Kickstarter success story Giana Sisters: Twisted Dreams will leap onto PC October 23, with XBLA and PSN versions planned for “early 2013.” During its Kickstarter days, the game was titled Project Giana and its campaign raised $186,158, over $36,000 beyond the initial goal. The final title was also voted upon by the community, with Twisted Dreams receiving 76 percent of the vote.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.