Ροζ λάμψεις: το νέο “antennagate” του iPhone;

Θυμάστε το περίφημο “antennagate”, το… μπάχαλο με την προβληματική κεραία του iPhone 4; Νέο, σχεδόν το ίδιο σημαντικό πρόβλημα εντοπίστηκε στην κάμερα του iPhone 5 – και η Apple το αγνοεί επιδεικτικά.

Όπως, ακριβώς, όταν κυκλοφόρησε το iPhone 4 και κάποιοι άρχισαν να παραπονιούνται για τη χαμηλή ποιότητα σήματος της συσκευής (η Apple δεν είχε υπολογίσει σωστά τη θέση της κεραίας του με αποτέλεσμα το χέρι του χρήστη να “κόβει” σημαντικά τις επιδόσεις της), η ίδια η Apple έκανε αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι: εκμηδένισε το πρόβλημα ως “ασήμαντο” και πρότεινε στους κατόχους της συσκευής… “να την κρατούν με το σωστό τρόπο”. Ναι, τα smartphones της Apple ήταν αυτά που μας έδειξαν πως υπήρχε λάθος και υπήρχε και σωστός τρόπος να κρατάς μια συσκευή του είδους.

Τώρα, ένα νέο πρόβλημα έχει εμφανιστεί στην κάμερα του iPhone 5: πολλοί χρήστες παρατηρούν πως όταν μέσα στο “κάδρο” μιας φωτογραφίας βρίσκεται μια πηγή φωτός, εκείνο το σημείο καλύπτεται από μια ροζ “λάμψη” – φαντασθείτε την πηγή φωτός “να εκπέμπει ροζ χρώμα” (ή, απλά… δείτε τη φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο).

Όχι, δεν είναι τόσο σημαντικό, αφού δεν εμποδίζει τη… θεωρητική βασική χρήση της συσκευής – την επικοινωνία. Έλα, όμως, που η επικοινωνία βρίσκεται, βάση στατιστικών, στην τέταρτη με έκτη θέση χρήσης για τους περισσότερους, και προηγείται η πλοήγηση στο internet, τα παιχνιδάκια, η χρήση εφαρμογών και η λήψη φωτογραφιών. Άρα, από αυτή την άποψη – και αντιμετωπίζοντας το iPhone όχι ως “έξυπνο τηλέφωνο” αλλά ως έναν ψηφιακό-βοήθημα-για-κάθε-χρήση (αφού σε αυτό το ρόλο έχουν μεταλλαχθεί, πια, smartphones και tablets), ναι, το πρόβλημα είναι σημαντικό. Και γίνεται ακόμη σημαντικότερο στη σκέψη του πόσο κοστίζει το iPhone 5, και πόσο κοστίζουν εναλλακτικές προτάσεις με αντίστοιχες επιδόσεις που δεν έχουν τέτοια προβλήματα.

Ακόμη και έτσι, δεν θα θεωρούσαμε τόσο σημαντικό το πρόβλημα αν η ίδια η Apple δεν επιδείκνυε, για ακόμη μια φορά, την ίδια ανεκδιήγητη στάση που είχε επιδείξει και με το πρόβλημα του iPhone 4: δεν φταίει η ίδια, δεν φταίει το προϊόν της, οι κάτοχοι του φταίνε – οι ίδιοι που “της έσκασαν” τα αχνιστά λεφτουδάκια τους για να το αποκτήσουν. Και όχι, δεν χρειάζεται λύση από πλευράς της: αρκεί να μάθουν οι ίδιοι να βγάζουν σωστές φωτογραφίες. Φωτογραφίες που δεν θα εμπεριέχουν και πηγές φωτός.

Ody's thoughts

Και ακριβώς εδώ κολλάει τέλεια το… Αγγλικό, “ρε Apple, how low can you go?”…

Source:

After initially denying it, Apple has acknowledged the iPhone 5’s purple flare camera problem in an email to a Gizmodo reader. Their solution: “Angle the camera away from the bright light source when taking pictures.”

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.