Προβλήματα συναντούν οι developers με το Windows Store

Windows 8-Metro UI-Black.jpg

Απογοητευμένοι και… ταλαιπωρημένοι δηλώνουν αρκετοί developers με την τρέχουσα κατάσταση του Windows Store, του ψηφιακού καταστήματος της Microsoft που συνοδεύει τα Windows 8.

Εν μέσω των… πανηγυρισμών της για τη διάθεση των Windows 8 και Surface tablets, οι developers… “τη θάβουν” για την κατάσταση που επικρατεί με το Windows Store. Και ίσως σύντομα το ίδιο να κάνουν και οι αγοραστές των προϊόντων της, και χρήστες του ηλεκτρονικού καταστήματος της, αν δεν αλλάξει “κάτι”. Το “τι”, το γνωρίζει μόνο η ίδια. Ο λόγος;

Να, για παράδειγμα, δείτε αυτό το post. Αν του ρίξετε μια ματιά, θα δείτε πως πρόκειται για έναν developer που εδώ και μήνες “παλεύει” με τη Microsoft και την… ανύπαρκτη λογική της, για να καταφέρει να αναρτήσει την εφαρμογή του στο Windows Store. Αν και η ίδια είχε αναγνωρίσει την αξία του (αφού ο ίδιος κέρδισε 2 διαγωνισμούς “App X Challenge” της εταιρείας), έχει αρνηθεί… έξι φορές (!) την ανάρτηση της εφαρμογής του στο Windows Store, δίχως να έχει παράσχει αρκετές εξηγήσεις για να καταλάβει τι φταίει και να το διορθώσει!

Και όπως επισημαίνει και ο ίδιος, εντάξει, στα Windows 8 το λογισμικό που θα διατίθεται μέσω του Windows Store μπορεί να χαρακτηριστεί ως “συμπληρωματικό”, αφού ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει ό,τι θέλει σε αυτά. Τι γίνεται, όμως, με τα Windows RT, στα οποία μπορούν να εγκαθίστανται εφαρμογές μόνο από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Microsoft; Τι θα πουν οι χρήστες όταν δουν σε αυτό μόνο 7000 εφαρμογές (τόσες, περίπου, έχει για την ώρα), σε σχέση με τις εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές και παιχνίδια που είναι προσβάσιμες σε ανταγωνιστικά tablets; Γιατί φαίνεται η ίδια να… διώχνει αυτούς που θέλουν να τη βοηθήσουν “να μεγαλώσει τη συλλογή” της;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.