Πέντε φορές λιγότερους χρήστες έχουν, για την ώρα, τα Windows 8

Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο των Windows 7, τα Windows 8 έχουν πέντε φορές λιγότερους χρήστες της pre-release έκδοσης τους.

Το νούμερο από μόνο του φαίνεται πάρα μα πάρα πολύ μικρό και ασήμαντο όταν το αντιμετωπίζει κανείς ως έναν… “απλό αριθμό”: 1,64% των χρηστών Windows είχαν εγκαταστήσει την pre-release έκδοση των Windows 7 σε σχέση με το τωρινό, πέντε φορές χαμηλότερο, 0,33% που εγκατέστησαν την pre-release έκδοση των Windows 8. “Κάτι παραπάνω από 1% δεν μπορεί να είναι σημαντικό”… Μπορεί;

Μόνο που επειδή τα Windows βρίσκονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια υπολογιστές (!), η αναλογία είναι σαν να λέμε “επτά εκατομμύρια χρήστες αποφάσισαν να δοκιμάσουν νωρίτερα τα Windows 7, μα μόλις ένα εκατομμύριο και κάτι είχε την όρεξη να δοκιμάσει πριν την κυκλοφορία τους τα Windows 8”. Όσο να’ναι, πέντε-έξι… εκατομμυριάκια χρήστες να δηλώνουν έμμεσα πως “δεν ενδιαφέρονται για το νέο σου λειτουργικό σύστημα” δεν είναι και ο καλύτερος οιωνός αν οι φίλοι σε φωνάζουν Microsoft.

Φυσικά, αυτός δεν είναι και λόγος να κολλήσουμε από τώρα τη στάμπα της… Κατάρας Των Vista στα Windows 8, αλλά, όσο να’ ναι, οι μέχρι τώρα ενδείξεις δεν είναι και οι καλύτερες.

Source:

Bill Gates is definitely excited about Windows 8, but the rest of the world might not be – compared to Windows 7, Microsoft’s new OS is seeing far lower pre-release usage stats. And that’s a bad sign in itself, since it gives us an idea of how excited users are to get their hands on the new OS.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.