Ξεπούλησε το “μικρό” Surface tablet της Microsoft

Το “μικρότερο” μοντέλο από την νέα οικογένεια Surface tablets της Microsoft ξεπούλησε “με το καλημέρα”, και ήδη η εταιρεία τρέχει να ετοιμάσει περισσότερα “κομμάτια”.

Και όπου “μικρότερο”, στην περίπτωση των Surface tablets έχει περισσότερη σημασία, αφού δεν μιλάμε μόνο για τη διαφορά σε αποθηκευτικό χώρο σε σχέση με τα άλλα μοντέλα, όπως θα συζητούσαμε π.χ. στην περίπτωση του iPad, αφού εδώ υπάρχει και η σημαντική διαφορά αρχιτεκτονικής τόσο του hardware όσο και του λειτουργικού συστήματος και των εφαρμογών.

Το μοντέλο που “ξεπούλησε πρώτο”, λοιπόν, είναι το φθηνότερο “μικρό” Surface RT, με 32GBs χώρου αποθήκευσης στα $499, που όπως προδίδει το όνομα του τρέχει τα νέα Windows RT – την εκδοχή των Windows 8 για επεξεργαστές ARM. Αυτό σημαίνει πως, αντίθετα με το τι προβάλλει γενικά και αόριστα η Microsoft, τα Windows RT “είναι Windows” μόνο επιφανειακά, όσον αφορά στην “πρόσοψη” και τον οικείο τρόπο χρήσης τους. Η τεχνολογική υποδομή τους, όμως, είναι εντελώς διαφορετική, και έτσι είναι ασύμβατα με οποιοδήποτε λογισμικό έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα για PCs με Windows. Ό,τι εφαρμογές τρέχουν σε αυτά που υπάρχουν και σε “κανονικά Windows” δεν είναι “οι ίδιες” αλλά, ουσιαστικά, ανάπλαση τους στο νέο λειτουργικό.

Απο ό,τι φαίνεται, ο κόσμος… δεν πτοήθηκε από αυτή τη διαφορά (ή, απλά… δεν τη γνωρίζει), και θεώρησε αρκετά ελκυστική την αρχική τιμή. Το συγκεκριμένο μοντέλο διατίθεται “σκέτο”: αν κανείς θέλει και ένα από τα καλύμματα-πληκτρολόγια που τόσο έχει διαφημίσει η Microsoft, θα πρέπει ή να το αγοράσει συνδυασμένο με το μοντέλο που συζητούμε, “πακετάκι”, καταβάλλοντας $599, ή να αγοράσει το μοντέλο των 64GBs για $699. Τα Touch Covers, όπως είναι το όνομα των καλλυμάτων-πληκτρολογίων για τα Surface tablets, διατίθενται και αυτόνομα στα $119,99, ενώ τα Type Covers, με λίγο μεγαλύτερο ύψος στα πλήκτρα για ακόμη ευκολότερη πληκτρολόγηση, απαιτούν $129,99.

Source:

Microsoft has exhausted its initial supply of the lowest-priced Surface RT tablet, which now is backordered by three weeks.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.