Κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα παντού το Android

Σύμφωνα με τον κορυφαίο αναλυτή στο χώρο των κινητών σε ανερχόμενες αγορές, Nathan Eagle, το Android έχει ήδη νικήσει τον πόλεμο των λειτουργικών συστημάτων – όλων των λειτουργικών συστημάτων. Και των Windows.

Ο συνιδρυτής και CEO της Jana, Nathan Eagle, και όπως είπαμε, ένας από τους κορυφαίους αναλυτές στον κόσμο όσον αφορά στην κινητή τηλεφωνία και την εξέλιξη και την επέκταση της, εξήγησε στο συνέδριο ThinkMobile που οργάνωσε η Google πως το λειτουργικό της σύστημα, Android, έχει ήδη κερδίσει τη μάχη των λειτουργικών συστημάτων.

Λόγω του ότι είναι δωρεάν, το Android έχει γνωρίσει ραγδαία επέκταση, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές του στο χώρο των smartphones και πλησιάζοντας σε δημοτικότητα τα λειτουργικά συστήματα για PCs – ή, για να τα λέμε “ως έχουν”, το δημοφιλέστερο εξ’ αυτών: τα Windows. Όπως επεσήμανε ο Nathan Eagle, ήδη βρίσκεται αρκετά κοντά στα Windows, και προβλέψεις θέλουν μέσα στο 2013 1,3 δισεκατομμύρια χρήστες να χρησιμοποιούν τα Windows και 1,5 δισεκατομμύρια το Android!

Και όπως σημείωσε και ο ίδιος, σε αυτό θα βοηθήσει σημαντικά και το ότι έχουμε ήδη αρχίσουμε να βλέπουμε πάμφθηνα smartphones – κόστους της τάξης των $50 – με Android να “μας έρχονται” από την Κίνα, smartphones που, κατά τα άλλα, πριν τέσσερα χρόνια θα θεωρούσαμε “κορυφαία μοντέλα”.

Source:

One of the leading experts on mobile phones in emerging markets has suggested that Google’s Android operating system has already won the war of the operating systems.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.