Η Apple θέλει να… ξεφύγει από τη Samsung

Η Apple αναγκάζεται μέχρι σήμερα να βασίζεται στην, κατά τα άλλα ανταγωνίστρια της Samsung, για ορισμένα κομμάτια των συσκευών της. Και δεν της αρέσει.

Παρά τις όποιες διαμάχες τους, η Apple ήταν αναγκασμένη να συνεργάζεται με τη Samsung μέχρι σήμερα, αφού η δεύτερη της παρείχε σημαντικό αριθμό των “εξαρτημάτων” που χρειάζεται για την κατασκευή των… γυαλιστερών gadgets της. Σύμφωνα με το CNET, όμως, οι σχέσεις ανάμεσα στις δυο εταιρείες έχουν, πια, φτάσει σε τέτοια… χάλια, ώστε να συνεχίζουν να συνεργάζονται μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν ήδη συμβόλαια ανάμεσα τους – και η Apple ψάχνει τρόπο να… φύγει τρέχοντας, προς την κοντινότερη εναλλακτική.

Πιθανότερη τέτοια “εναλλακτική” αποτελεί η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, μάλλον γνωστότερη απλά ως TSMC, στην οποία η παραγωγή των chips της Apple θα μεταβεί στα 20 νανόμετρα, ενώ υπάρχουν και φήμες για συνεργασία με την Intel – αν και στο πιο μακρινό μέλλον – με στόχο τη μετάβαση στα 14 νανόμετρα.

Source:

While Apple and Samsung have been duking it out over patents, there’s always been the quiet, underlying irony that Samsung makes a whole bunch of the chips Apple relies on. Now, according to reports from CNET and MacRumors, Apple’s trying to change that.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.