Η “πτώση” της HTC, δυστυχώς, συνεχίζεται

Δυστυχώς, η μόνη λέξη που περιγράφει τα οικονομικά της HTC είναι… “χάλια”, αφού η εταιρεία είδε τα έσοδα της να πέφτουν και στο τρίτο τρίμηνο του 2012.

Η HTC είχε μια πορεία σαν… παραμύθι: “κρυμμένη πίσω” από άλλες εταιρείες, έφτιαχνε τις συσκευές τους. Με τον καιρό, κατάφερε η ίδια να πάρει τη θέση του πρωταγωνιστή και… Και λίγο μετά, άρχισε η συνεχόμενη πτώση. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί παράγοντες για αυτή, αλλά κατά κοινή ομολογία, σημαντικό πρόβλημα ήταν πως η HTC για χρόνια “έπνιγε” την αγορά παρουσιάζοντας πλήθη όχι-και-τόσο-διαφορετικών-συσκευών, πάλι και πάλι.

Τώρα, η εταιρεία είδε για ακόμη μια φορά έσοδα και κέρδη να μειώνονται δραματικά με πτώση αντίστοιχη του 20% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους – δηλαδή, αν συνεχίσει έτσι… “Τον βγάζει-δεν τον βγάζει” το επόμενο χρόνο, αφού ως το τέλος του τα έσοδα της θα έχουν φτάσει σε… αρνητικά νούμερα.

Source:

HTC saw finances dwindle again in Q3 2012, with the company revealing a slump in revenues and net income just as it had ominously predicted. Revenue for the most recent three month period amounted to NT$70.2bn (US$2.4bn), down from NT$91bn in the previous quarter, while net income dwindled to NT$3.9bn (US$133m) as HTC paved the way for its new range of Windows Phone and Android devices.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.