Η επίσημη στάση της Apple για το πρόβλημα-με-την-κάμερα του iPhone 5: όχι, δεν υπάρχει λύση

Τι λέγαμε πως η στάση της Apple έχει αρχίσει να αλλάζει απέναντι στους πελάτες της; Ναι, δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα iPhone 5 λόγω του προβλήματος της κάμερας, αλλά τουλάχιστον δεν το χαρακτηρίζει ως… δικό μας πρόβλημα!

Η Apple αποφάσισε να αναγνωρίσει πως ναι, υπάρχει πρόβλημα με την κάμερα του iPhone 5, και μόνο για αυτό της αξίζουν… συγχαρητήρια, αφού δεν διατηρεί στάση αντίστοιχη με αυτή που είχε επιδείξει με το αντίστοιχο… σκάνδαλο με το iPhone 4 και τη χάλια λήψη του. Έτσι, τώρα δεν κατηγορεί τους αγοραστές του iPhone 5 πως… δεν γνωρίζουν πώς να το κρατάνε, ούτε υποστηρίζει πως οι ανταγωνιστές της έχουν χειρότερα προβλήματα (πράγματα που έκανε στην περίπτωση του προβλήματος του iPhone 4). Ουσιαστικά, όμως… Το ίδιο πράγμα γίνεται και πάλι, αφού δεν σκοπεύει – ή, μάλλον, δεν μπορεί – να παράσχει μια διαφορετική λύση.

Η Apple, λοιπόν, ναι μεν δεν κατηγορεί τους χρήστες για το πώς κρατούν τη συσκευή, αλλά εξηγεί πως αν αποφασίσουν να… την κρατούν διαφορετικά, μπορούν να μειώσουν ή και εξαφανίσουν ολοκληρωτικά το πρόβλημα. Μην σημαδεύετε απευθείας τις πηγές φωτός, λέει, ή δοκιμάστε να καλύψετε λίγο την κάμερα με το χέρι της ώστε να μην κάνει αντανακλάσεις ο φακός από το φως που πέφτει επάνω της – με αποτέλεσμα το ροζ θόλωμα που, τώρα πια, γνωρίζουμε. Και ναι, δεν είναι πρόβλημα αποκλειστικά του iPhone 5, αφού η ίδια θυμίζει πως πρόκειται για πρόβλημα που μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλες κάμερες μικρού μεγέθους, σαν αυτή που έχει στριμώξει στη συσκευή της.

Το περίεργο, βέβαια, είναι πως ακόμη και αν ισχύει αυτό, τα προηγούμενα iPhone δεν είχαν αυτό το πρόβλημα, που η Apple παρουσιάζει ως αρκετά κοινό σε κάμερες μικρού μεγέθους, αναφέροντας χαρακτηριστικά, σαν αυτές που εμπεριέχονται σε κάθε γενιά του iPhone. Μα, αν είναι πρόβλημα σε κάμερες σαν αυτές σε κάθε γενιά του iPhone, γιατί μόνο η τελευταία γενιά του iPhone το παρουσιάζει, Apple;

Ody's thoughts

Τουλάχιστον, δεν φταίνε οι ίδιοι οι καταναλωτές. Κάτι είναι και αυτό.

Source:

Shortly after the iPhone 5 was released, some users began to complain that a purple flare appeared on pictures taken with the camera whenever it was pointed toward a bright light. Now, Apple is publicly acknowledging the problem with a response posted to its support page online:

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.