Διαθέσιμη η εφαρμογή SmartGlass του Xbox 360 στο Android

Έχει περάσει λίγος καιρός από όταν η Microsoft αποκάλυψε το SmartGlass, την τεχνολογία που επεκτείνει το Xbox 360 στα smartphones και tablets μας, και τώρα μόλις κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση για Android.

Το SmartGlass, που είναι πια διαθέσιμο μέσω του Google Play Store (όπως λέμε το-πρώην-Android-Market), ουσιαστικά μετατρέπει το smartphone/tablet σε ένα είδος τηλεχειριστηρίου-επέκτασης του Xbox 360. Παρέχει πρόσβαση σε κάποιες λειτουργίες της κονσόλας με τρόπο ιδανικό για περιβάλλον οθόνης αφής, επιτρέπει στο χρήστη να δει το avatar του και τα μηνύματα από τους φίλους του, και…

Και για την ώρα, αυτά, αφού ακόμη δεν έχουν κυκλοφορήσει και τίτλοι που να εκμεταλλεύονται το SmartGlass. Όπως έχει περιγράψει η Microsoft, με τον καιρό θα δούμε τίτλους να απλώνουν στην οθόνη του smartphone ή tablet πρόσθετα στοιχεία και πληροφορίες, π.χ. roster με ονόματα παικτών σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, πληροφορίες για το soundtrack σε ένα παιχνίδι racing κ.λπ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.