“Ανεξαρτητοποιήθηκε” το Google Calendar στο Android

Ενώ μέχρι πρόσφατα παρουσιαζόταν ως αναπόσπαστο τμήμα του Android, η εφαρμογή Ημερολογίου της Google “αποσπάστηκε” και μετατράπηκε σε ανεξάρτητη εφαρμογή, όπως τα “αδελφάκια” του, GMail και Maps.

Η αλλαγή μάλλον έγινε ώστε η Google να μπορεί να παρέχει και τη δική του τελευταία έκδοση σε όλους τους κατόχους συσκευών με Android, άσχετα με την έκδοση του ίδιου του λειτουργικού της συστήματος. Αν δεν “ανεξαρτητοποιούσε” τώρα το Calendar, θα αναβαθμιζόταν μόνο όποτε οι συσκευές αποκτούσαν την τελευταία εκδοχή του Android. Και αυτό είναι… πρόβλημα.

Η συγκεκριμένη κίνηση μάλλον δείχνει πως η Google… σηκώνει, πια, τα χέρια ψηλά όσον αφορά στην παροχή υποστήριξης του λειτουργικού της συστήματος από τους συνεργάτες της στους καταναλωτές που αγοράζουν συσκευές τους. Η ίδια θεωρούσε πως οι εταιρείες που χρησιμοποιούν το Android της στις συσκευές τους θα φρόντιζαν να το υπόστηρίζουν και να τις αναβαθμίζουν αρκετά συχνά. Η πραγματικότητα απέδειξε πως κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο, με τις περισσότερες συσκευές να δέχονται δυο-τρια updates (στην καλύτερη των περιπτώσεων και αν ήταν αρκετά επιτυχημένες εμπορικά) και μετά να… ξεχνιούνται για χάρη νέων μοντέλων. Η μόνη σειρά smartphones που αναβαθμιζόταν και αναβαθμίζεται τακτικά είναι τα επίσημα μοντέλα Nexus στα οποία “βάζει χεράκι” και η ίδια, και έτσι, ουσιαστικά, αναλαμβάνει η ίδια και τις αναβαθμίσεις τους.

Ody's thoughts

Και μετά από αυτό, να δείτε που αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση, στο τέλος το Android θα γίνει όλο ένας… “πυρήνας”, a-la Linux Kernel, στον οποίο θα “κουμπώνουν” εφαρμογές και πρόσθετο λογισμικό από κάθε κατασκευαστή.

Source:

The isolation ends with a newly distinct Google Calendar that’s treated as just another Google Play download.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.