“Έσπασε” ήδη το “κλείδωμα” της νέας θύρας του iPhone 5, Lightning

Η Apple αποφάσισε να αλλάξει τη βασική θύρα σύνδεσης του iPhone 5. Και της πρόσθεσε και “προστασία”, για να μην “κλωνοποιείται” εύκολα. Bad news: μόλις έσπασε.

Ναι, η θύρα σύνδεσης του νέου iPhone 5 είναι διαφορετική από αυτή των προηγούμενων iPhones, με αποτέλεσμα όσοι είχαν ήδη ένα από αυτό με αρκετά… “συμπράγκαλα” (docks, σετ ηχείων, πληκτρολόγια κ.λπ.) να καλούνται να ξανα-μανα αγοράσουν τα πάντα από την αρχή. Εναλλακτικά, βέβαια, μπορούν πάντα να αγοράσουν πάμφθηνα (ναι, είναι ειρωνικό, ντήαρ Μπάμπης) ένα μετατροπέα από την Apple που να επιτρέπει τη σύνδεση του νέου iPhone με τα gadgets που είχαν σχεδιαστεί για τους “προγόνους” του. Και, φυσικά, της πρόσθεσε και ένα “κλείδωμα”, μια “προστασία”, ώστε να μην είναι εύκολη η αντιγραφή της. Ο λόγος; Μα, για να εξασφαλίσει την καλή ποιότητα των gadgets, φυσικά! Τι νομίζατε, πως το έκανε για να εξαναγκάσει όσους παράγουν gadgets για αυτό να ζητούν την άδεια της, καταβάλλοντας και το ανάλογο αντίτιμο; Μα, όχι, η Apple δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο! Τσού!

Αυτή ακριβώς την προστασία που εμποδίζει τη σύνδεση άλλων συσκευών στο iPhone 5 δίχως την… “ευχή” της Apple δήλωσε πως έχει “σπασμένη” στα χέρια της η iPhone5mod εκ Κίνας, μια εταιρεία που ειδικεύεται σε “πειραγμένα” αξεσουάρ για τα iPhones. Οι φήμες ήθελαν την Apple να δίνει άδεια παραγωγής controller chips για τις συσκευές που συνδέονται με το iPhone με τον νέο τρόπο, που ακούει στο όνομα Lightning, μόνο σε λίγες και εκλεκτές εταιρείες που θα συνεργάζονταν με αυτήν. Το να υπάρχουν “σπασμένα τσιπάκια” σημαίνει πως οποιοσδήποτε θα μπορεί να δημιουργήσει συσκευές για αυτό, ακόμη και αν είναι διαθέσιμες μόνο… “υπογείως” – και, βέβαια, στην χαώδη αγορά της Κίνας.

Η ίδια η iPhone5mod διαχωρίζει τη θέση της, αναφέροντας πως ναι μεν έχει στα χέρια της τέτοια chips, που λειτουργούν κανονικότατα “σαν τα επίσημα της ίδιας της Apple”, δεν τα έχει, όμως, δημιουργήσει η ίδια, ούτε έχει ετοιμάσει προϊόντα που να τα χρησιμοποιούν. Απλά… τα είδε, τα δοκίμασε και λειτουργούν. Από εκεί και έπειτα, (έρχεται) το χάος (για την Apple).

Source:

iPhone5mod, a Chinese company specializing in tricked out accessories for iPhones, claimed it has successfully tested “cracked” Lightning controller chips.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.