Έρχεται ενσωματωμένο antivirus για τις συσκευές με Android;

Ενδείξεις στην εφαρμογή του καταστήματος Google Play για την πλατφόρμα του Android προδίδουν τα σχέδια της Google για μελλοντική ενσωμάτωση λειτουργιών antivirus σε αυτό.
Από τη μια έχουμε την πρόσφατη εξαγορά της VirusTotal (μπορείτε να μαντέψετε “με τι ασχολείται” αν δεν την γνωρίζατε – όχι, Μπάμπη, “δεν πουλάει ζαρζαβατικά”). Από την άλλη, τη νέα έκδοση 3.9.16 της εφαρμογής του Google Play Store για Android, που έπεσε στα χεράκια της ομάδας Android Police, η οποία φρόντισε να την… “ξεψαχνίσει”. Και τι βρήκε “μέσα της”; Κάτι αρκετά ενδιαφέρον.

Εντός του αρχείου, λοιπόν, υπάρχει και το μήνυμα:

Quote:

Θέλεις να επιτρέψεις στη Google να ελέγχει όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες σε αυτή τη συσκευή για βλαβερή συμπεριφορά; Για να μάθεις περισσότερα, πήγαινε στο Settings > Security

Και, για να είμαστε ακριβείς, εις την Αγγλικήν το μήνυμα είναι:

Quote:

Allow Google to check all apps installed to this device for harmful behavior? To learn more, go to Settings > Security.

…το οποίο προφανώς έχει να κάνει με κάποιου είδους ενσωματωμένη λειτουργία αντιμετώπισης ιών και, γενικότερα, “κακής συμπεριφοράς εφαρμογών”.

Να, λοιπόν, μια ακόμη πραγματικά χρήσιμη λειτουργία που μάλλον θα δούμε σύντομα στα smartphones και tablets με Android – αλλά και άλλο ένα στοιχείο που θα “βαραίνει” τις συσκευές μας.

Source:

Is Google planning on integrating an antivirus scanner into Android?

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.