Έκδοση 1.0 για το Open WebOS

Η πτώση της Palm και η… απορία της HP “τι να κάνει με δαύτο” σχεδόν εξαφάνισαν το πολλά υποσχόμενο λειτουργικό σύστημα WebOS. Να, όμως, που τώρα έφτασε στην πρώτη έκδοση της η “open” εκδοχή του, Open WebOS.

Έτσι, μπορεί “επίσημα” να έχουν εξαφανιστεί οι συσκευές με WebOS, πρακτικά, όμως, το Open WebOS θα συνεχίσει την πορεία του – και ήδη κυκλοφόρησε η πρώτη “σταθερή” έκδοση του, 1.0.

Η έκδοση 1.0 του Open WebOS, με τις αλλαγές και προσθήκες της που, στο διάστημα των τελευταίων 9 μηνών, δομήθηκαν μέσα από 450.000 γραμμές κώδικα, σημαίνει και πως μπορεί, πια, να “γίνει port” (“να μεταφερθεί”) σε συσκευές κάθε τύπου. Στο video ο σχεδιαστής του WebOS Steve Winston το παρουσιάζει σε ένα all-in-one PC, αναφέροντας πως χρειάστηκαν μια-δυο μερούλες στην ομάδα του για να το μεταφέρει σε αυτό.

Το Open WebOS έχει ως στόχο του να βρεθεί σύντομα σε PCs, smartphones και tablets. Και μάλλον σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε “custom ROMs” για δημοφιλή gadgets που θα βασίζονται σε αυτό.

Source:

HP‘s TouchPad and Palm devices may be long and gone, but webOS (the mobile OS that these devices ran off of) has been alive and well despite its hardware extinction, mostly thanks to its open-source status. Open webOS, as its now called, went into beta in August, and now a month later, a final stable build is ready for consumption as version 1.0.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.