Πώς συμπάθησα – και πάλι – την Apple

Κάτσε, για να καταλάβω…

Για να το εξηγήσω ακόμη καλύτερα: αυτό που “μου την έσπαγε” με τον Steve ήταν το πώς παρουσίαζε την εταιρεία του ως την απόλυτη σωτηρία της τεχνολογίας. Ναι, αυτό ήταν που την έσωσε, αλλά ταυτόχρονα αυτό ήταν που με ενοχλούσε. Ποτέ δεν μου άρεσαν τα άτομα που “πουλούσαν μούρη”, ακόμη και αν είχαν καταφέρει κάτι σημαντικό. Και στα δικά μου μάτια, ο Steve δεν είχε καταφέρει κάτι σημαντικό. Όχι μόνος του. Ποτέ, όμως, δεν αναγνώριζε επίσημα πως είχε τη βοήθεια άλλων. Ποτέ δεν είχε αναγνωρίσει πως τίποτα από όσα έκανε δεν θα ήταν εφικτό αν δεν υπήρχε το Unix. Το BSD. Τα Windows Mobile – ναι, τα Windows Mobile. Ποτέ. Τα αγνοούσε επιδεικτικά, με τη μύτη ψηλά, σαν να ήταν καθισμένος στο θρόνο του και να μας έφτυνε. Λίγοι από εμάς σήκωναν ομπρέλα. Οι περισσότεροι έτρεχαν να λουστούν τη χρυσή βροχή.

Πείτε το θέμα εγωισμού. Πείτε το… παράπονο. Είναι ο ίδιος λόγος που ο John Carmack της id Software είναι ταυτόχρονα τόσο λατρεμένος αλλά και μισητός στους gamers: χάρη σε αυτόν έχουμε σήμερα 3D παιχνίδια, κάρτες γραφικών “με επιτάχυνση” και ταχύτατους υπολογιστές. Είναι ο άνθρωπος – ο βασικός άνθρωπος – με τον οποίο AMD (πρώην ATi) και Nvidia συνεργάζονταν για να δημιουργήσουν τις επόμενες κάρτες γραφικών τους. Αν ο Carmack ήθελε κάτι, έπρεπε να υποστηρίζεται από τις κάρτες γραφικών τους. Ανάθεμα, για “χόμπι” έχει το να… στέλνει πυραύλους στο διάστημα, και “πάει κόντρες” τη… NASA στο “ποιος σχεδιάζει τα πιο αποδοτικά συστήματα προώθησης”! Το πρόβλημα; Δείτε μια συνέντευξη του και θα καταλάβετε. Οι περισσότερες εξελίσσονται σε στύλ “Εγώ έκανα αυτό”, “Εγώ έκανα εκείνο”, “…όταν εγώ έκανα το τάδε” κ.λπ. “Εγώ”. Όσο να’ ναι, κάποια στιγμή αρχίζει “να στη δίνει στα νεύρα”. Εντάξει, ρε φίλε, “εσύ”. Και ο Αϊνστάιν, δηλαδή, γιατί δεν μας “πουλούσε μούρη” συνέχεια; Ο Stephen Hawking τι να πει δηλαδή;

Δεν ήταν, όμως, αυτό το θέμα μας.

Page 3 of 41234
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.