Πώς συμπάθησα – και πάλι – την Apple

Ναι, δεν συμπαθούσα την Apple, και δεν θεωρώ τα προϊόντα της κορυφαία πρότυπα της τεχνολογίας. Όχι, δεν έχω, ούτε θα αγόραζα ποτέ Mac ή iPhone. Ίσως, όμως, ο Tim Cook να με πείσει.

Θα το πω εξαρχής: ο Steve Jobs ήταν ένας κόπανος. Ένα κωλόπαιδο που μου έσπαγε τα νεύρα με τον ελιτισμό του. Και όχι, αυτά που γράφω δεν είναι ασέβεια προς έναν άνθρωπο που, αφού έφερε την τεχνολογική επανάσταση στις ζωές μας, άφησε το μάταιο τούτο κόσμο πλουσιότερο κατά πέντε smartphones, τρια tablets, και-εγώ-δεν-ξέρω-πόσα MP3 (καλά, “βασικά AAC”) players και μια σειρά υπολογιστών που εδώ και χρόνια έχει χάσει την ταυτότητα της. Όχι. Την ίδια άποψη μοιράζονταν όσοι “τον είχαν ζήσει”, καθώς και οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στην Apple.

Ναι, ο Steve Jobs ήταν ένας κόπανος, και όσο και αν ήταν μεγαλύτερος, θύμιζε πάντα εκείνο τον ελιτιστή στόκο που είχαμε συμμαθητή, που επειδή έπαιρνε συχνά άριστα / ήξερε όλους τους παίκτες των ποδοσφαιρικών ομάδων / είχε βγάλει καλή γκόμενα, “πουλούσε μούρη” συνέχεια στους υπόλοιπους. Κάποιοι τον πίστευαν, “και ήθελαν να είναι στην παρέα του”. Συνήθως ήταν οι περισσότεροι. Ακριβώς όπως τα… πρόβατα που αγόραζαν – και αγοράζουν – προϊόντα της Apple δίχως δεύτερη σκέψη, “ήθελαν λίγη από την αίγλη του”. Στα μυαλά τους ήταν υπαρκτή. Αυτή ήταν “το σημαντικό”. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θεωρούν πως τα ζώδια, και όχι οι πράξεις τους, είναι αυτά που προσδιορίζουν τη ζωή τους. Οι ίδιοι άνθρωποι που δεν χάνουν τεύχος του Αστρολόγου (ξέρετε τι πωλήσεις κάνει σε σχέση, π.χ., με τα περιοδικά τεχνολογίας; ). “Η μάζα”.

Λίγο πιο πίσω ήμασταν και είμαστε εμείς. Οι… “απόκληροι”. Όσοι βλέπαμε τον, ουσιαστικά, ηλίθιο συμμαθητή, και με την μικρή παρέα μας γελούσαμε με το πόσο, ω, πόσο καραγκιόζης ήταν. Με το πόσο κατάφερνε κάτι ανούσιο, και οι υπόλοιποι θαύμαζαν ακριβώς αυτό το γυαλιστερό κενό με σαστισμένο ύφος. “Μπράβο ρε Μπάμπη, Έχεις 18 μέσο όρο και έβαλες τρία τρίποντα. Τι γαμάτος που είσαι…”. Οι ίδιοι που, σήμερα, μπορεί να μου δείξουν το iPhone τους, καταχαρούμενοι που έχουν το απόλυτο gadget στην κορυφή της τεχνολογίας, ακόμη και αν το χρησιμοποιούν για να παίζουν πασιέντζα. Μπράβο ρε σεις: είστε γαμάτοι και εσείς. Μάθατε από τεχνολογία χάρη σε ένα “smart”-phone. Και καλά.

Page 1 of 41234
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.