Ο Darth Vader πάει Disneyland

Η είδηση εξακολουθεί να φαίνεται απίστευτη, αλλά από ό,τι φαίνεται, είναι απόλυτα πραγματική: η Disney αγοράζει τη Lucasfilm!

Ο ίδιος ο George Lucas είχε ανακοινώσει στο παρελθόν πως ήθελε να αποχωρήσει από το χώρο του κινηματογράφου – ή, για την ακρίβεια, να απομακρυνθεί από το… μεγαθήριο της Lucasfilm, που ο ίδιος δημιούργησε, και να ασχοληθεί με δικά του, μικρότερα projects. Τώρα, σε νέα του ανακοίνωση, εξήγησε πως, ναι, ήρθε η ώρα: παραδίδει τα ηνία της αυτοκρατορίας LucasX – όπου X μια λεξούλα σε στυλ film, arts, games κ.λπ. – και πουλά την εταιρεία, μαζί με δικαιώματα για πολλά από τα franchises της, στη… Disney! Ναι, στη Disney!

Το πρώτο σοκ ακολουθείται από… μετασεισμούς: ναι, είχε πει πως δεν θα έκανε κάτι τέτοιο, αλλά τωρα, που… ξεφορτώνεται την εταιρεία από πάνω του, και προφανώς για να… γλυκάνει τη συμφωνία, ανακοίνωσε πως έχει έτοιμα προσχέδια για τα ας-επέμενε-πως-είναι-ανύπαρκτα Episodes 7, 8 και 9 της σειράς ταινιών Star Wars (!!!), τα οποία και θα δούμε ευθύς αμέσως! Έχετε ήδη χλωμιάσει; Μα, δεν τα ακούσατε όλα! Το νέο Episode 7 αναμένεται μόλις σε τρια χρόνια, το 2015, για να ακολουθηθεί άμεσα από τα υπόλοιπα δυο. Και από εκεί και έπειτα, η Disney θέλει να παρουσιάζει μια νέα ταινία στο σύμπαν του Star Wars τουλάχιστον ανά δυο χρόνια!

Περιμένουμε να συνέλθετε. ΟΚ; Πάμε για το τελειωτικό χτύπημα;

Μαζί με η Lucasfilm, η Disney κληρονομεί και την πρωτοπόρο εταιρεία ειδικών εφέ του George Lucas, Industrial Light and Magic, γνωστότερη εν συντομία ως ILM, καθώς και την αδελφή εταιρεία Skywalker Sound. Τι σας ενδιαφέρουν αυτά; Αν εξαιρέσουμε πως τοποθετούν ένα τεράστιο κομμάτι τεχνογνωσίας και τεχνολογίας, καθώς και το σχετικό ταλέντο, στα χέρια της Disney, μετατρέποντας την σε ένα κτηνώδες μεγαθήριο του Hollywood, ίσως σας ενδιαφέρει περισσότερο κάτι άλλο: τσίμπησε και τα δικαιώματα του Indiana Jones.

Ody's thoughts

NOOOooOooooooooooo!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.