Σχεδόν δυο φορές πιο “ευάλωτα” τα Windows 7 το 2012

Μέχρι και 182% πιο ευάλωτα σε “μολύνσεις” από κακόβουλο λογισμικό αποδεικνύονται φέτος τα Windows 7 σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Σημαντική είναι, λοιπόν, η πτώση του “δείκτη ασφαλείας” των Windows 7 για φέτος, σύμφωνα με την ίδια τη Microsoft, αν και όπως επεσήμανε και η ίδια, ακόμη και έτσι, η τελευταία έκδοση των Windows (πριν δούμε επίσημα και “για τα καλά” τα Windows 8) παραμένει δυο με τρεις φορές λιγότερο ευάλωτη σε σχέση με τα Windows XP.

Ενδιαφέρον έχει επίσης πως η αύξηση είναι διαφορετική ανάλογα με την αρχιτεκτονική των Windows 7: ο ρυθμός μολύνσεων των Windows RTM (“Release To Manufacture”, οι “τελικές” εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft όπως “κυκλοφόρησαν σε δισκάκι” – χωρίς τα όποια updates που ακολούθησαν) κυμαίνεται στο 33% για τα 32bit Windows 7 και στο 59% για την 64bit εκδοχή.

Source:

Windows 7’s malware infection rate climbed by as much as 182% this year, Microsoft said today.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.