Και πάλι πρόστιμα για τη Microsoft για την προώθηση του Internet Explorer;

Τρεχάματα και πάλι φαίνεται πως θα έχει η Microsoft όσον αφορά στον Internet Explorer της, τον δικό της browser που, κατά την Ευρωπαϊκή Commission, προωθούσε δίχως να παρέχει εναλλακτικές.

Όπως ίσως θυμάστε, “η Ευρωπαϊκή περιπέτεια της Microsoft με τον Internet Explorer” δεν είναι καινούργια – το αντίθετο, η είδηση μας μάλλον αφορά στο… sequel, αφού από ό,τι λέγεται, η Ευρωπαϊκή Comission ετοιμάζεται να τιμωρήσει με πρόστιμο δισεκατομμυρίων τη μεγάλη εταιρεία λόγω του ότι δεν υλοποίησε αρκετά αποτελεσματικά αυτό που της είχε ζητηθεί παλαιότερα (στην… πρώτη της περιπέτεια): την ενσωμάτωση ενός τρόπου επιλογής εναλλακτικής πρότασης αντί του Internet Explorer που βρίσκεται ενσωματωμένος σε όλες τις εκδόσεις των Windows.

Για όσους δεν το θυμούνται, η Microsoft είχε κατηγορηθεί πως ένας από τους λόγους που ο Internet Explorer είναι κυρίαρχος browser αφορά στο ότι αποτελεί τη default επιλογή μέσα στα Windows – και, άρα, η Microsoft “εκμεταλλεύεται την κυρίαρχη θέση των Windows της” ως στρατηγικό – αλλά και “μονοπωλιακό” – πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της για να καθιερώσει και τον browser της.

Της είχε ζητηθεί από τας Ευρώπας, λοιπόν, να ενσωματώσει στα Windows έναν τρόπο “προεπιλογής browser”, ώστε ο Internet Explorer να μην αποτελεί την επιλογή, αλλά μια από τις επιλογές. Και τώρα, κατηγορείται πως δεν το κατάφερε αποτελεσματικά.

Αφού, λοιπόν, η Microsoft πλήρωσε ήδη πρόστιμο $2 δισεκατομμυρίων, μάλλον… ξέχασε να ενσωματώσει αυτή την επιλογή στα Windows 7, που έχουν εγκατασταθεί και ενεργοποιηθεί γύρω στα 28 εκατομμύρια φορές – μάλλον… αρκετό “μονοπώλιο” για να… αξίζει άλλο ένα πρόστιμο!

Η ίδια η Microsoft έχει αποδεχτεί το σφάλμα της, για το οποίο και έχει δηλώσει πως “λυπάται βαθύτατα”. Για να δούμε αν η… “λύπη” της θα αφορά και στα Windows 8, στα οποία πιθανότατα επίσης θα απουσιάζει μια σχετική επιλογή

Source:

Pull out the ibuprofen, Redmond: it looks like the antitrust headache that bothered Microsoft for years in Europe may be coming back

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.