Η Microsoft δεν σκοπεύει να ετοιμάσει Service Pack 2 για τα Windows 7

Με τα Windows 8 σχεδόν να βρίσκονται στα καταστήματα, η Microsoft στρέφει την προσοχή της σε αυτά και δηλώνει πως δεν σκοπεύει να παράσχει δεύτερο Service Pack για τα Windows 7

Μάλλον δεν θα αποκτήσουν δεύτερο Service Pack τα Windows 7, αφού τα Windows 8 σχεδόν έφτασαν στην αγορά και, όπως είναι λογικό, θα αποτελέσουν την απόλυτη προτεραιότητα της Microsoft. Και το “μάλλον”… μάλλον είναι αρκετά βέβαιο, αφού φήμες θέλουν και την ίδια την ομάδα ανάπτυξης των Windows να αναφέρει πως δεν υπάρχουν σχετικά σχέδια (δημιουργίας ενός Service Pack 2) από την εταιρεία.

Info

Θυμίζουμε, όμως, πως τα Service Packs της Microsoft αποτελούν συλλογές patches και διορθώσεων για τα Windows και πως συνήθως η εταιρεία παρουσίαζε από δύο έως τρία για κάθε έκδοση του λειτουργικού της συστήματος.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως σταματά η υποστήριξη των Windows 7. Η Microsoft θα συνεχίσει να παρέχει διορθώσεις για όποιο πρόβλημα εμφανίζεται σε αυτά για αρκετά χρόνια ακόμη. Το δε πιθανότερο είναι πως ο λόγος που δεν ενδιαφέρεται για ένα Service Pack, ένα “πακέτο διορθώσεων”, είναι ο ίδιος που είχαμε αναφέρει στην περίπτωση του patch που ετοίμασε για τα Windows 8 πριν καν αυτά κυκλοφορήσουν: επειδή μάλλον υιοθετεί ένα μοντέλο αντίστοιχο των “rolling updates” των περισσότερων διανομών του Linux, όπου όσες και όσο σημαντικές και αν είναι οι όποιες διορθώσεις και τροποποιήσεις του λειτουργικού συστήματος, πάντα θα “κυλούν” προς αυτό αμέσως μόλις είναι έτοιμες. Έτσι, δεν θα πρέπει κανείς να περιμένει τη Microsoft να τις… “πακετάρει” σε ένα μεγαλύτερο σύνολο, και τα Windows θα είναι πάντα “up to date”. Αυτό, εξάλλου, δεν υποτίθεται πως θα έκανε από την πρώτη στιγμή η υπηρεσία Windows Update;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.