Δεν βλέπει Windows 8 στις επιχειρήσεις (ως το 2014) η Gartner.

Ο research director της Gartner, Peter Sondergaard, ανέφερε σε συνέδριο της εταιρείας πως δεν εκτιμάται υιοθέτηση των νέων Windows από τις επιχειρήσεις για τουλάχιστον ένα, ακόμη, χρόνο.

Αν και τα Windows 8 φαίνονται να έχουν πολύ καλές προοπτικές όσον αφορά στο καταναλωτικό τμήμα της αγοράς, αλλά και στο χώρο των tablets, μάλλον δεν παρέχουν αρκετούς ελκυστικούς λόγους αναβάθμισης στις εταιρείες. Αναβάθμισης που, για πολλές από αυτές, δεν θα περιοριζόταν στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα αλλά και, αναπόφευκτα, σε hardware.

Οι εκτιμήσεις της Gartner, λοιπόν, θέλουν ένα 90% των επιχειρήσεων να αποφεύγουν την αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft τουλάχιστον μέχρι το 2014. Βέβαια, αυτό που “λέει” η Gartner δεν είναι πως οι εταιρείες θα “προσπεράσουν” τα Windows 8 όπως έκαναν με τα Windows Vista, αλλά πως απλά θα αναβάλλουν για λίγο τη μετάβαση σε αυτά.

Παράλληλα, ο κ. Sondergaard πρόσθεσε πως ακόμη και αυτό δεν είναι δεδομένο, αφού υπάρχει και ο παράγοντας των tablets: σε αρκετούς κλάδους, τα tablets ταιριάζουν καλύτερα από ό,τι τα “κανονικά” PCs. Αν, λοιπόν, καταφέρουν να ξεπεράσουν σε πωλήσεις – στο συγκεκριμένο χώρο – τα PCs εντός του έτους, οι αγοραστές τους θα αρχίσουν να απαιτούν και εφαρμογές τύπου Office από αυτά. Αποτέλεσμα; Περισσότερες αγορές tablets με Windows 8 από εταιρείες που, με τη σειρά τους, μεταφράζονται και ως “περισσότερες αγορές των Windows 8”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.