Ασύμβατα τα Windows 8 σε “μικρά μηχανάκια” με Windows 7

Windows 8-Metro UI-Black.jpg

Αν και θεωρητικά όλα τα PCs με Windows 7 μπορούν να τρέξουν τα Windows 8, αυτό μάλλον, τελικά, είναι περισσότερο “θεωρία” παρά “κανόνας”.

Τα Windows 8 θα έχουν σχεδόν πανομοιότυπες απαιτήσεις σε hardware με τα Windows 7 και, άρα, θεωρητικά, ένα μηχάνημα με τα “σημερινά” Windows 7 μπορεί να τρέξει και τα Windows 8. Αυτό, εξάλλου, δεν θα πει “ίδιες απαιτήσεις σε hardware”; Εμ… Περίπου…

“Μικρά μηχανάκια’ όπως το netbook Eee PC 1225C της Asus ή το tablet Q552 της Fujitsu εμπεριέχουν επεξεργαστές της οικογένειας Cedar Trail της Intel, με τους οποίους, από ό,τι φαίνεται, τα Windows 8 δεν θα είναι συμβατά. Και έτσι, ενώ τα Windows 7 έτρεχαν δίχως σημαντικά προβλήματα σε αυτά, τα Windows 8… “δεν”.

Όπως εξήγησε ο vice president of product management της Fujitsu America, Paul Moore, το πρόβλημα έχει να κάνει αποκλειστικά με την αρχιτεκτονική των επεξεργαστών Cedar Trail, που δεν υποστηρίζουν τα Windows 8. Και το… κομματάκι αστείο που εξήγησε είναι πως η Intel έχει σχεδιάσει τους νέους Atom επεξεργαστές Clover Trail ειδικά για τα Windows 8, αλλά… αυτοί τυγχάνουν ασύμβατοι με τα Windows 7. “Ό,τι και να επιλέξεις, πρέπει να δεσμευτείς” (Σημ.: εννοεί στο ένα ή το άλλο λειτουργικό σύστημα) ανέφερε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.