Η Google θα “ξοδευτεί” για περισσότερο “original περιεχόμενο” στο YouTube

Μπορεί ακόμη και το όνομα του να δείχνει πως δίνει έμφαση “στα ερασιτεχνικά videos”, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα για το YouTube “να περάσει στην άλλη όχθη” – και η Google σκοπεύει να πληρώσει για αυτό.

Ήδη η Google έχει προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να συνάψει συμμαχίες με εταιρείες παραγωγής videos και ταινιών, προσπαθώντας να μετατρέψει την υπηρεσία της σε ένα διαδικτυακό video-club, ενώ εξακολουθεί να ανταμοίβει με μερίδιο από τα διαφημιστικά έσοδα τους “πρωταγωνιστές” της υπηρεσίας της – τους χρήστες με τα δημοφιλέστερα video. Από την πλευρά τους, αρκετοί έχουν μετατρέψει τη δημιουργία videos για το YouTube σε βασική ενασχόληση, με αποτέλεσμα το επίπεδο των videos τους να αρχίζει, σιγά-σιγά, να ξεφεύγει από τα πρότυπα των ερασιτεχνικών videos που καθιέρωσαν την υπηρεσία.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Google σκοπεύει να ξοδέψει $200 επιπλέον για τη χρηματοδότηση δημιουργών και, κατά συνέπεια, την προσθήκη περισσότερου “original περιεχόμενου” στην υπηρεσία της. Περιεχόμενου που δεν θα μπορεί κανείς να βρει σε παραπλήσιες, ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

Και, προσθέτει, η Google έχει ήδη εξασφαλίσει $150 εκατομμύρια εσόδων από εταιρείες που θα προβάλλουν διαφημίσεις σε αυτά τα “κανάλια original περιεχόμενου” – αν και η ίδια δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τα νούμερα.

Source:

YouTube is no longer the home just for people who want to upload their own cute kitten videos or watch old TV commercials. YouTube’s owner, Google, has also been putting in lots of money to help fund original content on the service. In October, it formally announced its “YouTube TV” plans, putting in $150 million to fund close to 100 channels of original content.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.