Αντίο Google Video Chat, χελόου Google+ Hangouts

Αποχαιρετίστε το Google Video Chat που συνόδευε το GMail και αρχίστε να συνηθίζετε τα… Hangouts του Google+, που ήδη άρχισαν να το αντικαταστούν.

Η Google σκοπεύει, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, να έχει… εξαφανίσει εντελώς το “παλιό” Video Chat που συνόδευε το Gmail, αντικαταστώντας το με τα Hangouts του Google+. Εξάλλου, “βίντεο-επικοινωνία το ένα, βίντεο-επικοινωνία και το άλλο”… σωστά;

Η βασική διαφορά εντοπίζεται στο ότι το μεν Video Chat λειτουργούσε με peer to peer λογική, δηλαδή με τους ίδιους τους χρήστες του να μοιράζονται το φόρτο της διαμεταγωγής ήχου και video – με την ίδια λογική που λειτουργούν οι λύσεις ανταλλαγής αρχείων όπως το πρωτόκολλο BitTorrent. Τα Google+ Hangouts, από την άλλη, βασίζονται αποκλειστικά στους servers της Google. Και αυτό μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να οδηγεί σε χειρότερη αντί για καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου και προβλήματα στη σύνδεση με τους servers.

Από την άλλη, βέβαια, τα Hangouts είναι μια πολύ πιο ολοκληρωμένη λύση, ενώ θα επιτρέψουν και τη βιντεο-επικοινωνία με μέχρι και εννιά επαφές, οπότε μάλλον τα πλεονεκτήματα της μετάβασης σε αυτά είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα.

Source:

The many users of Google’s Gmail service will soon have a new way to video chat with others. In a blog post today, Google announced that it is ditching the current Gmail video chat feature and replacing it with Google+ Hangouts, which launched as part of Google+ in 2011.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.