Σχεδόν σίγουρο το Prometheus 2

Ο Ridley Scott σχεδίασε εξαρχής το Prometheus ως “την πρώτη από δυο ταινίες”. Χαρη στην εισπρακτική επιτυχία του, λοιπόν, το sequel είναι σχεδόν δεδομένο.

Το αν μη τι άλλο εντυπωσιακό Prometheus κόστισε “μόνο” $130 εκατομμύρια στην 20th Century Fox, ενώ έφερε έσοδα της τάξης των $303 εκατομμυρίων (σε παγκόσμιο επίπεδο και “μέχρι σήμερα” – δηλαδή, μόνο από τις κινηματογραφικές προβολές, χωρίς να υπολογίζονται τα μελλοντικά έσοδα όταν “διατεθεί προς πώληση” σε DVDs, blu-rays και streaming media). Ο σκηνοθέτης του, Ridley Scott, που είχε και την ιδέα για το σενάριο του, σκόπευε εξαρχής να συνεχίσει την ιστορία του σε μια δεύτερη ταινία. Οι βασικές πρωταγωνιστές του, Michael Fassbender και Noomi Rapace, είχαν υπογράψει από πριν πως “θα επιστρέψουν και σε ένα πιθανό sequel”. Και έτσι… τσούπ: το Prometheus 2 είναι πραγματικότητα!

Ακόμη, βέβαια, μιλάμε θεωρητικά για κάτι τέτοιο – στην πράξη δεν έχει ξεκινήσει καν η παραμικρή προετοιμασία για αυτό. Όπως είπε η president of production της 20th Century Fox, Emma Watts, “ο Ridley είναι τρομερά ενθουσιασμένος για την ταινία, αλλά θα πρέπει να την κάνουμε σωστά. Δεν θα πρέπει να βιαστούμε”.

Και έτσι, ναι, θα μάθουμε “τι γίνεται μετά το τέλος του Prometheus”. Όσο για την ανησυχία κάποιων, πως “αφού αυτό είναι prequel του Alien, ένα sequel θα `έπεφτε επάνω` στο σενάριο εκείνου”, τόσο ο σεναριογράφος του Prometheus όσο και ο Ridley Scott έχουν ξεκαθαρίσει πως το Prometheus ήταν, πάνω από όλα, μια παράλληλη, διαφορετική ιστορία, που αν συνεχιζόταν σε ένα sequel (όπως θα συμβεί τώρα), δεν θα ακολουθούσε “την πορεία του Alien” – που δεν ήταν παρά ένα, μονάχα, από τα στοιχεία του – αλλά μια διαφορετική. Και έτσι, ακόμη και αν το Prometheus 2 εξελίσσεται στο ίδιο χρονικό πλαίσιο με το πρώτο Alien, θα μπορούσε κάλλιστα να μας δείχνει κάτι εντελώς άσχετο με εκείνο – π.χ. τι συμβαίνει “…σε ένα Γαλαξία μακρινό” :-)

Info

Άξιο σημείωσης, πάντως, πως από ό,τι συζητιέται, μάλλον ο βασικός σεναριογράφος του Prometheus, Damon Lindelof, δεν θα επιστρέψει για το sequel λόγω άλλων υποχρεώσεων. Οι… κακές γλώσες λένε πως “έτσι θα είναι καλύτερα”, αφού θεωρείται ο… βασικός υπεύθυνος για τις “σεναριακές τρύπες” της ταινίας. Βλέπετε, έχει προϋπηρεσία στο “να υπόσχεται αλλά να μην δείχνει”, αφού ήταν βασικός σεναριογράφος και στο Lost. Και όλοι ξέρουμε “πώς μπάλωσε τις σεναριακές τρύπες του το Lost” στα τελευταία του επεισόδια, έτσι;

Source:

Filmmaker Ridley Scott and 20th Century Fox are now actively pushing for a follow-up to June’s quasi-Alien prequel Prometheus, according to The Hollywood Reporter.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.