Έρχεται χωρίς Bill Murray το Ghostbusters 3

Εδώ και χρόνια ο Bill Murray εμπόδιζε την κυκλοφορία του Ghostbusters 3. Τώρα, από ό,τι φαίνεται, η ταινία θα αρχίσει να “ψήνεται” χωρίς αυτόν.

Για όσους δεν έχουν ακούσει για τις… περιπέτειες του τρίτου Ghostbusters, η ταινία υποτίθεται πως ετοιμάζεται εδώ και… δεκαετίες. Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ταινίας της σειράς, υπήρχαν ήδη σχέδια για μια τρίτη ταινία.

Ως ένας από τους βασικούς συντελεστές της, όμως, ο Bill Murray δεν δεχόταν να παίξει σε αυτήν, τη μια στιγμή λέγοντας πως δεν ήταν ικανοποιημένος από το σενάριο (και δεν ήταν μόνο ένα), την άλλη πως “το κοινό δεν θέλει να βλέπει τέσσερις ηλικιωμένους να παίζουν τους κυνηγούς φαντασμάτων” κ.λπ. Οπαδοί, σκηνοθέτες, studios παραγωγής, όλοι, με τον καιρό εγκατέλειψαν πάσα ελπίδα για ένα τρίτο Ghostbusters. “Δεν ήθελε ο Bill Murray”. Ο μόνος που πίεζε για αυτό ήταν ο Dan Aykroyd – που μάλλον θεωρεί τα δυο πρώτα Ghostbusters τα highlights της καριέρας του. Και τώρα, από ό,τι φαίνεται, τα κατάφερε.

Σε συνέντευξη του στη Metro, ο Dan Aykroyd είπε πως είναι σίγουρο, πια, ότι ο Bill Murray δεν θα συμμετάσχει με κανένα τρόπο στην τρίτη ταινία – που, όμως, από ό,τι φαίνεται, ξεκίνησε σιγά-σιγά τα στάδια προπαραγωγής της. Έχει αρχίσει να γράφεται ενα νέο σενάριο, “από έναν ταλαντούχο σεναριογράφο” (κατά τον Aykroyd), στο οποίο άφησε να εννοηθεί πως η παλιοπαρέα των Ghostbusters “θα δώσει τη σκυτάλη” σε μια νέα γενιά. Ο δε λόγος που η ταινία δεν ετοιμάστηκε μέχρι σήμερα, “επειδή δεν είχαν βρει μια καλή δομή για αυτήν”, αν και “δοκίμασαν κάποιες ιδέες που, τελικά, δεν δούλεψαν”.

Ody's thoughts

Και έτσι, κατέληξαν σε ό,τι κλασσικότερο: στο “οι παλιοί δίνουν τη σκυτάλη στους νέους, μοδάτους και ωραίους – μα, συνήθως, παντελώς ατάλαντους – ηθοποιούς, πριν περάσουν στο παρασκήνιο καθώς το έργο που έχτισαν με τόσο κόπο βιάζεται στο βωμό του χρήματος”.

Source:

Briefly: Here’s good news about Ghostbusters 3, at last: we can all stop thinking about it, because Dan Ayrkoyd has said that Bill Murray definitely won’t be a part of the sequel. The actor told Metro “No, I can tell you [Murray] won’t be involved,” when asked about the return of the original Peter Venkman. Otherwise, everything else is as it was with respect to the ghost-bustin’ sequel.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.