Πώς και “πάλι zombies” στο Resident Evil;

Τα Resident Evil 4 και 5 έφυγαν από το κλασσικό στόρι με τα zombies της σειράς. Η έκτη συνέχεια επιστρέφει σε αυτά. “Πώς και έτσι”; Μάλλον αναμενόμενη η απάντηση της Capcom.

Quote:

Τα θέλει ο κόσμος… Προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα του, και έτσι τα επαναφέραμε σε αυτό το παιχνίδι. Τα “πειράξαμε” λίγο, όμως, και έτσι δεν είναι τα zombies που θα περίμενες.

…είπε ο executive producer του τίτλου, Hiroyuki Kobayashi, όσον αφορά στο Resident Evil 6 και τα zombies του. Και συνέχισε…

Quote:

Τα zombies, όταν τα πρωτοσυναντάς, κινούνται απρόσεχτα και αργά. Αν, όμως, σε δουν ή βρεθείς κοντά τους, “γκαζώνουν” απότομα και προσπαθούν να σε αρπάξουν. Προσπαθήσαμε να κάνουμε (αυτή τη γρήγορη επίθεση) όσο πιο απότομη ήταν δυνατόν. Κάποια θα κάνουν άλμα προς εσένα. Όσον αφορά στο μεγαλύτερο τμήμα (της συμπεριφοράς τους), είναι zombies (όπως τα γνωρίζουμε), αλλά έχουν κάποιες απότομες εξάρσεις ενέργειας πότε πότε, που τους χαρίζουν το κατιτίς παραπάνω.

Και εντάξει, αυτό – το “να κινούνται γρήγορα” – δεν είναι πια, στον μετά-το-28-ημέρες-αργότερα κόσμο, και τόσο πρωτότυπο. Ευτυχώς, τα zombies του Resident Evil 6 έχουν άλλον ένα “άσσο στο μανίκι τους” – μια ιδέα με την οποία έπαιξε και το remake του Dawn of the Dead, αν και – θεωρώ – όχι αρκετά: θα μπορούν να χρησιμοποιούν και… όπλα! Μπορεί αυτό να φαίνεται κάπως περίεργο, αλλά αν το καλοσκεφτείς, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Και όπως εξηγεί και ο ίδιος…

Quote:

Δεν είναι πως αποφασίσαμε ότι τα zombies θα χρησιμοποιούν όπλα ντε και καλά, αλλά πως θέλαμε να περάσουμε το συναίσθημα πως κάποτε ήταν άνθρωποι, και όπως θα έκανε οποιοσδήποτε άνθρωπος, θα χρησιμοποιούσαν κάποια αντικείμενα, ή αν μπλέκονταν σε κάποια μάχη, θα χρησιμοποιούσαν και όπλα. Έχουν αυτή την ενστικτώδη δυνατότητα “να πάρουν πράγματα” και να τα χρησιμοποιήσουν. (…) Δεν είναι πως χρησιμοποιούν συνειδητά τα όπλα, μα πως η ανάμνηση της χρήσης τους βρίσκεται στο μυαλό τους, από πριν γίνουν zombies.

Ody's thoughts

Και έτσι, δεν αποκλείεται στο Resident Evil 8 να δούμε και zombies που θα σου αλλάζουν λάστιχο, zombies που θα σου στέλνουν χαράτσια, zombies που θα σου φέρνουν την πίτσα στο σπίτι και δεν θα φεύγουν αν δεν δώσεις φιλοδώρημα… να συνεχίσω; :-D

Source:

Capcom has said it brought zombies back with Resident Evil 6 after being absent from the series in the last two iterations, due both fan feedback and because the undead are “popular.”

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.