“Κρυμμένη” στο Source Filmmaker η νέα engine της Valve;

Από την εποχή του Half-Life 2 μέχρι σήμερα, η Valve βασίζει τους τίτλους της στην ίδια “μηχανή” – την Source Engine. Τώρα, “ίχνη” μιας νέας πιθανής engine της εντοπίστηκαν στο Source Filmmaker.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Source Filmmaker είναι ένα νέο εργαλείο από τη Valve που επιτρέπει στους δημιουργούς Machinima να δημιουργούν “ταινιάκια” με τη “μηχανή” των παιχνιδιών της Valve, Source. Ψάχνοντας μέσα σε αυτό, το site ValveTime.net ισχυρίζεται πως εντόπισε αναφορές στη μηχανή “επόμενης γενιάς” της Valve.

Εδώ και χρόνια, η Valve αναβαθμίζει, βελτιώνει και… “μπαλώνει” τη Source engine για τις ανάγκες κάθε νέου τίτλου της. Και, όπως έχει αποδειχθεί, είναι όντως αρκετά ευέλικτη ώστε να μπορεί να αποδώσει τα απαιτούμενα τόσο για την απεικόνιση του Half-Life 2 όσο και του Portal, καθώς και πλήθους άλλων τίτλων. Πάντα, όμως, υπάρχει ένα τελικό όριο, και από ό,τι φαίνεται, πριν φτάσει σε αυτό, η Valve έχει ήδη αρχίσει να “ψήνει” την επόμενη έκδοση της.

Συγκεκριμένα, “κάπου μέσα” στο Source Filmmaker υπάρχει μια αναφορά που “λέει” το εξής: “Παρουσίαση της έκδοσης της τρέχουσας μηχανής. Αν δεν υπάρχει έκδοση, υπέθεσε πως μιλάμε για τη Source – αν είναι άκυρο, υπέθεσε πως μιλάμε για τη Source 2”.

Η φήμη “κολλάει” μια χαρά με μια επικείμενη αποκάλυψη του πολυαναμενόμενου Half-Life 3, ή Half-Life 2: Episode 3, που αρκετοί φανατικοί της σειράς ισχυρίζονταν πως καθυστερεί ανάμεσα σε άλλους λόγους και επειδή η Valve ήθελε “να κλείσει τη σειρά εντυπωσιακά” – και τι εντυπωσιακότερο από το να το δούμε να εμφανίζεται τρέχοντας σε μια ολοκαίνουργια “μηχανή”, ικανή για πολλά-πολλά περισσότερα από την “απλή” Source Engine;

Θυμίζω πως η Source Engine είχε αφήσει τον κόσμο με το στόμα κρεμασμένο όταν είχε πρωτοαποκαλυφθεί, και έτσι είναι αναμενόμενο (αν και μάλλον… όχι και τόσο ρεαλιστικό) πως το ίδιο μπορεί να συμβεί με το… “sequel” της.

Source:

Valve recently released their internal machinima editing tool, Source Filmmaker, as a free-to-the-public download and now some fans are claiming they’ve found references to Valve’s unannounced next generation game engine, Source 2, tucked away within the code.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.