Και στο iOS δωρεάν το Dead Trigger λόγω πειρατείας!

Αφού διέθεσε στο Android δωρεάν “αφού δεν είχε νόημα να προσπαθεί να το πουλήσει λόγω πειρατείας” το παιχνίδι της, Dead Trigger, η Madfinger Games κάνει το ίδιο και για την έκδοση του iOS. Για τον ίδιο λόγο.

Θυμάστε την περίπτωση του Dead Trigger, ενός όμορφου first person shooter, που οι δημιουργοί του αποφάσισαν να διαθέσουν δωρεάν στο Android αφού, λόγω της υψηλής πειρατείας στην πλατφόρμα, είχαν σχεδόν μηδενικά έσοδα; Τότε είχε αφεθεί να εννοηθεί πως το ανταγωνιστικό iOS της Apple είναι μια πολύ πιο προσοδοφόρα πλατφόρμα για τη διάθεση λογισμικού.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ακολούθησαν άρθρα επί άρθρων και απόψεις επί απόψεων που εκθείαζαν το iOS ενώ κατακεραύνωναν το Android, που έφτασε σε σημείο να χαρακτηριστεί “το λειτουργικό σύστημα των πειρατών”.

Μοιάζει κομματάκι αστείο, λοιπόν, που τώρα το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το iOS: οι δημιουργοί του Dead Trigger θεώρησαν πως και σε αυτό η πειρατεία βρίσκεται σε επίπεδα άστα-να-πάνε, και είπαν “άστο, πάμε καλύτερα να εκτρέφουμε βδέλλες” διαθέτοντας το δωρεάν και στην πλατφόρμα της Apple.

Όπως είπε ο Marek Rabas, CEO της δημιουργού εταιρείας, Madfinger Games, “ο αριθμός των πειρατών στο iOS είναι συγκρίσιμος με τον αριθμό jailbroken συσκευών”. Και η δήλωση είναι κομματάκι άτοπη, από την άποψη πως… δηλώνει το προφανές: αν μια συσκευή με iOS “δεν είναι jailbroken”, τότε “δεν μπορεί να τρέξει πειρατικό λογισμικό”. Με άλλα λόγια, είναι σαν να είπε πως “ο αριθμός όσων ξαπλώνουν σε ξαπλώστρες στην παραλία είναι συγκρίσιμος με τον αριθμό των ξαπλωστρών”. Ή κάτι τέτοιο.

Μήπως, τελικά, η περίπτωση με το πειρατο-πρόβλημα του Dead Trigger έχει να κάνει με τις όχι και τόσο ρεαλιστικές προσδοκίες των δημιουργών του; Όχι πως έχω λόγω να αμφισβητήσω όσα λένε, αλλά πώς τόσοι και τόσοι άλλοι τίτλοι καταφέρνουν να “επιβιώνουν” στο ίδιο οικοσύστημα όπου, κατά τους ίδιους, βασιλεύει η πειρατεία;

Source:

Not long go, we reported to you that the FPS Dead Trigger had given up the fight and gone free on Android, due to an “unbelievably high” piracy rate. Today, it appears that Madfinger Games, the developers behind Dead Trigger have given in and made the game free on iOS as well.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.